:: ::

 
 
 

                                   

                                             Αττικά Διονύσια

 

9 Μαΐου «2009»- Αττική-Πολιτιστικό πάρκο Χρυσαλίδα, 16ο χιλιόμετρο προέκτασης Αττικής Οδού προς Λαύριο, http://dionysia.labrys.gr

 

Σας προσκαλούμε όλους να εορτάσουμε μαζί την Διονυσιακή μέθεξη με το θείο, «επιστρέφοντας» στο παρόν τις κλασσικές αξίες του πολιτισμού μας.

Εμπνευσμένοι από τις κλασσικές Ελληνικές εορτές προς τιμήν του Θεού Διονύσου δημιουργούμε μια σύγχρονη εορτή που συνθέτει το χθές με το σήμερα και αποσκοπεί στο να αναδείξει όλα εκείνα τα στοιχεία των εορτών που ψυχαγωγούν τον άνθρωπο, παρέχοντας θεραπεία στην ψυχή και στο νου και μια φυγή από τις σύγχρονες μορφές διασκέδασης.

Οι τιμητικές προς το θείο εκδηλώσεις, τα θεατρικά και τελεστικά δρώμενα, η μουσική και η συνεστιακή μέθεξη, συνθέτουν ένα εορταστικό πλαίσιο, μέσα από το οποίο ο άνθρωπος καλλιεργεί και ολοκληρώνει την κοινωνική του διάσταση, εξωτερικεύοντας τον εσωτερικό του κόσμο, σύμφωνα με τους κύκλους της Φύσεως.

Μέσα στην άνοιξη, ένας τέτοιος εορτασμός βοηθά στο να εκδηλωθεί η δημιουργική ενέργεια με ολοκληρωμένο τρόπο παρέχοντας μια υψηλού επιπέδου  αγωγή ψυχής.

Αναμένουμε με χαρά την ενεργή συμμετοχή σας στους εορτασμούς στο πολιτιστικό πάρκο Χρυσαλίδα στις 9-5-«2009». 

Οι διοργανωτές

Λατρευτική κοινότητα «Λάβρυς», http://www.labrys.gr

Πρόγραμμα

16:00 - Άνοιγμα θυρών

18:00 - Εορτασμός προς τιμήν Θεού Διονύσου

20:00 - Θεατρικά Διονυσιακά Δρώμενα-Διονύσου Μύθοι-Διόνυσος Δενδρίτης

21:00 - Μουσική συναυλία ΚΑΒΕΙΡΟΣ

22:00 – Διονυσιακό γλέντι

 

Κατά την διάρκεια της εορτής οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα περιήγησης στο καταπράσινο περιβάλλον του πάρκου με τα παραδοσιακά ελαιοτριβεία, το πατητήρι, τον νερόμυλο και να απολαύσουν οίνο και γεύσεις της Ελληνικής Παραδόσεως. Παράλληλα θα λειτουργούν θεματολογικά περίπτερα παραδοσιακών προϊόντων, βιβλίων και έργων τέχνης.

Επίσης θα τελεστούν Ονοματοδοσίες και Γάμοι κατά τα Πάτρια. Όποιος/α φίλος/η ενδιαφέρεται, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας. 

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα