:: ::

 
 
 

 

Συμπεράσματα για την μαζική αποχή από τις κατοχικές εκλογές - Ο Λαός αφυπνίσθηκε  

 

Οι Έλληνες απεδέχθησαν το επαναστατικό διάγγελμα. Απείχαν από τις σκηνοθετημένες και νοθευμένες εκλογές της κατοχικής κυβερνήσεως. Ο Ελληνικός Λαός, παρά τις ύβρεις που εξαπέλυσαν εναντίον του τα συμβιβασμένα κόμματα, δεν έπεσε στην παγίδα των κατοχικών εκλογών.

Η αποχή αντιμετωπίστηκε από αριστερούς και δεξιούς υποψηφίους που απέτυχαν να εκλεγούν ως ένδειξη εξαχρειώσεως και απάθειας. Ο πανικός και η ιδεολογική σύγχυση των ηττημένων υποψηφίων δεν τους επιτρέπει να δουν το μήνυμα που εξέπεμψε ο Λαός. Είναι μήνυμα πολιτικού διαχωρισμού από το κατοχικό καθεστώς. Ο Λαός βροντοφώναξε ότι δεν αναγνωρίζει τους κατακτητές ως νομίμους εκπροσώπους. Αλλά οι ηττημένοι και συμβιβασμένοι δεν το άκουσαν. Πάσχουν από ανίατη πολιτική βαρηκοΐα.

Το ότι δεν συμμετείχε ο Λαός σε μία ανήθικη εκλογική διαδικασία είναι ένα βήμα πολιτικής ωριμότητος, από τα πολλά που πρέπει να γίνουν για να ανέλθει το Επαναστατικό Κίνημα τα σκαλοπάτια της πολιτικής εξουσίας. 

Ο Λαός πρέπει τώρα να περάσει στο επόμενο στάδιο: στην δημιουργία επαναστατικών επιτροπών, με σκοπό την σύγκληση Εθνοσυνελεύσεως και την σταδιακή δημιουργία πυρήνων Επαναστατικής Κυβερνήσεως.

Ο Λαός πρέπει άμεσα να συστήσει Εκκλησίες του Δήμου σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος, και να αυτοανακηρύσσει τους εκπροσώπους του σε Νομοθέτες του Έθνους. Οι επαναστατικοί βουλευτές θα δηλώσουν ότι η τοπική Εκκλησία του Δήμου είναι Ιερή και Απαραβίαστη, και ουδείς εκπρόσωπος του κατοχικού καθεστώτος μπορεί να αναιρέσει τις αποφάσεις της.

Μετά το αποτέλεσμα των κάλπικων εκλογών του Παπανδρέου, τώρα, άμεσα, χωρίς καθυστέρηση, ο Λαός πρέπει να περάσει στο επόμενο στάδιο. Στην σύσταση λαϊκών δικαστηρίων και πολιτοφυλακών για την προστασία του Επαναστατικού Κινήματος.

Ο Λαός απέδειξε ότι δεν είναι έρμαιο των κρατικών ληστών. Απέδειξε ότι αδιαφορεί για τα φιρμάνια του Παπανδρέου. Απέδειξε ότι μισεί την κατοχική κυβέρνηση. Ο Λαός απαίτησε νέα πολιτική ηγεσία.

Στις επόμενες εβδομάδες η επαναστατική ηγεσία οφείλει να διδάξει στον Λαό το νόημα της Επαναστατικής Κυβερνήσεως. Οφείλει με καθημερινή διαφώτιση να δώσει αυτοπεποίθηση στον Λαό και να τον ωθεί σε όλο και πιό δυναμικές πράξεις πολιτικής ανυπακοής κατά των κατακτητών.

Η επαναστατική ηγεσία οφείλει να φωτίσει το μονοπάτι της Ελευθερίας για να το ακολουθήσει ο επαναστατημένος Λαός.

Το σύνθημα πρέπει να γράφεται παντού και να διαδίδεται άμεσα. Σύντομα η βροντερή λαϊκή φωνή θα ανακράζει:

Συντακτική Εθνοσυνέλευση - Επαναστατική Κυβέρνηση

 

Ιφικράτης Χολαργεύς

5η Μεσούντος μηνός Μαιμακτηριώνος, έτους 2786 μετά πρώτην Ολυμπιάδα

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα

 
 

 Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις μας.
E-mail :
Εγγραφή (Subscribe)
Διαγραφή (Unsubscribe)