:: ::

 
 
 

 

                                     Περί ανταγωνιστικότητος

 

Τα τελευταία χρόνια κάθε λίγο και λιγάκι οι ναζωραίοι ψευτο-οικονομολόγοι του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ και άλλων αντι-αναπτυξιακών οργανισμών έρχονται και μας λένε ότι πρέπει να μειωθούν οι μισθοί για να «βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα» και να μειωθούν οι συντάξεις διότι αλλιώς το «σύστημα κοινωνικών παροχών θα διαλυθεί».

Την κλοπή του ανθρωπίνου μόχθου και την οικειοποίησή του από αυτούς τους σιχαμερούς κηφήνες, την βαπτίζουν «βελτίωση της ανταγωνιστικότητος». Αυτή είναι η μόνιμη επωδός των ναζωραίων απατεώνων.

Έμμονη ιδέα των ναζωραίων ψευτο-οικονομολόγων είναι ότι η μείωση μισθών ισοδυναμεί με αύξηση κερδών. Από τα χρόνια του Ντεϊβιντ Ρικάρντο μέχρι σήμερα έχει προπαγανδιστεί αυτός ο ψευδής συλλογισμός που έχει καταστρέψει την οικονομική σκέψη και την παραγωγική οικονομία της Δύσεως.

Για τον Ντέϊβιντ Ρικάρντο το κέρδος βγαίνει μόνον από τους χαμηλούς μισθούς. Αν αυτό έχει επίπτωση στην ζήτηση και κατ’ επέκταση στις πωλήσεις, δεν τον νοιάζει. Για τον Ρικάρντο το κέρδος στην οικονομία βγαίνει από την αγορά(χαμηλού κόστους εργασίας) και ποτέ από την πώληση προϊόντος(με ενσωματωμένο το κόστος εργασίας). 

Για τους ναζωραίους ψευτο-οικονομολόγους αν ανακοινώνετο ότι οι μισθοί των εργαζομένων μειώνονται κατά 90% αυτό θα αποτελούσε πραγματικό κέρδος. Για αυτούς τους ηλίθιους αν ο διευθυντής λογιστηρίου τούς έλεγε ότι αυτόν τον μήνα θα πληρώσουν κατά 90% μικρότερους μισθούς, αυτό θα το εκλάμβαναν ως κέρδος. Φυσικά αν ο διευθυντής πωλήσεων τους επόμενους μήνες τούς ανακοίνωνε πτώση των πωλήσεων κατά 90%, για αυτούς τους ηλίθιους κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ανεξιχνίαστο μυστήριο...

Οι ναζωραίοι ψευτο-οικονομολόγοι δεν σκέφτονται ποτέ τις επιπτώσεις στα κέρδη των επιχειρήσεων από την μείωση των μισθών. Δεν συνδέουν ποτέ συνειρμικά στο μυαλό τους τις μειωμένες πωλήσεις με τους χαμηλούς μισθούς. Δεν μπορούν να σκεφτούν ότι οποιαδήποτε μείωση ή πάγωμα μισθών όχι μόνον δεν αυξάνει τα κέρδη αλλά αντιθέτως μειώνει τα κέρδη εταιριών και καπιταλιστών. Για τους εργαζόμενους είναι σίγουρο ότι δεν ενδιαφέρονται. Όμως θα έπρεπε να ενδιαφέρωνται για τις πωλήσεις των εταιριών τους.

Τις οικονομικές ζημίες που προκαλούν στις εταιρίες των με την βλακώδη πολιτική των, προσπαθούν να τις επιρρίψουν και αυτές στις πλάτες των εργαζομένων ζητώντας νέες μειώσεις μισθών για να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες της αγοράς που αυτοί δημιούργησαν.

Οι σημερινοί ναζωραίοι ψευτο-οικονομολόγοι προσπαθούν να ανταγωνιστούν τους κινέζους φασίστες στην μείωση των μισθών. Όμως παραβλέπουν πολύ βασικά στοιχεία στον οικονομικό πόλεμο που διεξάγουν οι κινέζοι φασίστες.

Πρώτον οι κινέζοι φασίστες δεν στηρίζονται στην εσωτερική τους αγορά διότι δεν μπορεί να απορροφήσει την παραγωγή προϊόντων λόγω εξαιρετικώς χαμηλών μισθών. Αντιθέτως στηρίζονται στις ξένες αγορές και στην βλακεία που δέρνει τους ναζωραίους ψευτο-οικονομολόγους που αφήνουν την ευρωπαϊκή και την αμερικανική αγορά ανοικτή στα κινεζικά προϊόντα.

Δεύτερον οι κινέζοι φασίστες δεν μεταφέρουν τα εργοστάσιά τους στο εξωτερικό, ούτε προσλαμβάνουν ξένους εργάτες, όπως κάνουν οι ναζωραίοι κατακτητές.

Και τρίτον οι κινέζοι φασίστες στηρίζονται σε έναν κινεζικό υπερπληθυσμό κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να μην τους ενδιαφέρει η ανθρώπινη ζωή. Ακόμη και αν πεθάνουν οι κινέζοι εργάτες δεν έχει σημασία για αυτούς. Η Ευρώπη και η Αμερική όχι μόνον δεν έχει υπερπληθυσμό αλλά αντιθέτως πάσχουν από υπογεννητικότητα. Όλα αυτά τα στοιχεία τα παραβλέπουν εσκεμμένα οι ναζωραίοι δημαγωγοί.

Οι ναζωραίοι κατακτητές προσπάθησαν και αυτοί με εισαγωγή ξένων εργατών να μειώσουν το ημερομίσθιο μιμούμενοι τους κινέζους φασίστες αλλά αυτό είχε αντίθετα αποτελέσματα. Διότι όλοι οι λαθρομετανάστες βούλιαξαν τα συστήματα κοινωνικών παροχών της Δύσεως, γέμισαν αρρώστιες τους δυτικούς πληθυσμούς, αύξησαν την εγκληματικότητα, διέρρηξαν την κοινωνική συνοχή, προκαλούν κοινωνική αναταραχή, και όλα αυτά μαζί αύξησαν το κόστος ζωής, αντί να το μειώσουν όπως περίμεναν οι ναζωραίοι ψευτο-οικονομολόγοι.

Βασική αιτία του κακού είναι το δόγμα του Ρικάρντο: για να έχω εγώ κέρδος θα πρέπει εσύ να έχεις ζημία. Για να έχω εγώ εργοδοτικό κέρδος θα πρέπει να έχεις εσύ μισθολογική ζημία, απεφάνθη ο Ρικάρντο. Προφανώς αυτή είναι η περιγραφή της κλοπής. Διότι κάλλιστα οι κλέφτες θα μπορούσαν να ισχυρίζωνται ότι δεν έκλεψαν τον συνάνθρωπό τους, απλώς αύξησαν τα προσωπικά τους κέρδη. Όμως οι ναζωραίοι κλέφτες το πράττουν με την ευλογία του Ρικάρντο. Ισχυρίζονται ότι δεν πρόκειται για κλοπή του εργασιακού μόχθου αλλά για βελτίωση της ανταγωνιστικότητος των επιχειρήσεων...  

Και αντί οι ναζωραίοι απατεώνες να το ονομάσουν κλοπή, το βάπτισαν κέρδος. Έτσι οι ναζωραίοι προσπαθούν να αυξήσουν τα «κέρδη» τους από την μείωση των μισθών, αλλά το μόνο που καταφέρνουν είναι να μειώνουν τις πωλήσεις των προϊόντων τους, άρα μακροπρόθεσμα και τα κέρδη τους. Αυτό ξέχασε να τους το πει ο Ρικάρντο.

Οι ναζωραίοι δεν προσπαθούν να κατακτήσουν κάποια νέα αγορά, πχ την κινεζική/ασιατική, διότι εκεί τους σταματά η προστατευτική αγορά των ασιατικών κυβερνήσεων. Έτσι με αυξημένες εισαγωγές από Ασία, με μειωμένες εξαγωγές προς Ασία λόγω προστατευτισμού, οι ναζωραίοι ψευτο-οικονομολόγοι προσπαθούν να αυξήσουν τα «κέρδη» τους ανά μονάδα προϊόντος δια της κλοπής των εργατικών μισθών. Αντί να αυξήσουν τις πωλήσεις προϊόντων, αυξάνουν το ποσοστό απλήρωτης εργασίας.

Οι ναζωραίοι κατακτητές την κλοπή και την νοθεία τις βαπτίζουν «ανταγωνιστικότητα». Ο δεύτερος τρόπος που προσπαθούν να αυξήσουν τα κέρδη των είναι δια της νοθεύσεως των προϊόντων. Αν είναι τρόφιμα με πρόσμειξη από δεύτερης ποιότητος υλικά και ορμόνες. Αν είναι βιομηχανικά προϊόντα με έλλειψη ποιοτικών ελέγχων και καταστρατήγηση των κριτηρίων αντοχής υλικών.

Όταν οι ναζωραίοι ψευτο-οικονομολόγοι χρησιμοποιούν τον όρο «βελτίωση της ανταγωνιστικότητος», πάντα μα πάντα τον συνδέουν συνειρμικώς με την πτώση της τιμής. Ποτέ μα ποτέ δεν τον συνδέουν με την βελτίωση της ποιότητος.

Στην πραγματικότητα, αν σχηματίσουμε ένα κλάσμα τιμή προς ποιότητα, τότε αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι η τιμή των νοθευμένων προϊόντων έχει αυξηθεί. Για παράδειγμα αν ένας κακός επιχειρηματίας παράγει χυμό πορτοκαλιού με σύνθεση 90% πορτοκάλι και 10% νερό, και αντιστρέψει την σύνθεση σε 10% πορτοκάλι και 90% νερό, και συγχρόνως μειώσει την τιμή κατά 30%, αυτός ο κακός επιχειρηματίας δεν βελτίωσε την ανταγωνιστικότητά του στην αγορά, ούτε μείωσε την τιμή του προϊόντος. Αντιθέτως αύξησε την τιμή κατά 600%, αν υπολογίσουμε το κλάσμα τιμή ανά γραμμάριο πορτοκαλιού.

Άρα πρόκειται για απάτη και όχι για βελτίωση της ανταγωνιστικότητος.

Αν αποδεχθούμε την διεστραμμένη «λογική» περί κέρδους και ανταγωνιστικότητος των ναζωραίων υπανθρώπων τότε θα λέγαμε ότι μειώνονται οι τιμές των προϊόντων αν ρίχνουμε στην θάλασσα τα λύματα των εργοστασίων επειδή με το να τα επεξεργαζόμαστε και με το να χρησιμοποιούμε φίλτρα καθαρισμού αυξάνει το κόστος. Αν όμως μεταφερθεί το δηλητήριο διαμέσου τροφικής αλυσίδος στα παιδιά τους, τότε θα αυξηθούν τα έξοδα θεραπείας. Αυτή την εξέλιξη δεν φαίνεται να την συμπεριλαμβάνουν στο κόστος ζωής οι ναζωραίοι δημαγωγοί.

Οι ναζωραίοι κατακτητές δολίως προσδίδουν στον όρο «ανταγωνιστικότητα» εξ ορισμού θετικό πρόσημο, που υπονοεί ότι θα πέσουν οι τιμές. Στην πραγματικότητα πέφτει η ποιότητα. Όταν χρησιμοποιήσουμε το κλάσμα τιμή προς ποιότητα τότε αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας ότι αυξάνεται η τιμή των προϊόντων ανά μονάδα ποιότητος.

Στην οικονομική σκέψη των ναζωραίων υπάρχουν δύο έννοιες, τιμή και μισθός. Τον πρώτο τον έχουν φορτίσει θετικώς, τον δεύτερο αρνητικώς. Ο πρώτος όρος όσο και να αυξηθεί δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν προκαλεί πρόβλημα στην ανταγωνιστικότητα, σύμφωνα με τους ναζωραίους αναλυτές. Όμως οποιαδήποτε αύξηση(έστω και ελαχίστη) στους μισθούς προκαλεί προβλήματα ανταγωνιστικότητος, αυτό μας λένε οι ναζωραίοι δημαγωγοί.

Αλλά αυτά που λένε οι ναζωραίοι ψευτο-οικονομολόγοι εναντίον των μισθών δεν τα λένε για την φρενήρη πορεία της τιμής του πετρελαίου. Για τους ναζωραίους ψευτο-οικονομολόγους του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ κλπ, δεν τίθεται θέμα μειωμένου ανταγωνισμού και διαλύσεως της οικονομίας από την αυξημένη τιμή του πετρελαίου, ούτε συγκράτηση των τιμών δια της επιβολής ανωτάτης τιμής. Στο πετρέλαιο επιτρέπεται να αυξάνει όσο θέλει η τιμή. Οι ναζωραίοι καπιταλιστές επιτρέπεται να προκαλούν πληθωρισμό κέρδους, όμως ποτέ δεν επιτρέπεται πληθωρισμός κόστους εργασίας.

Και από πάνω οι ναζωραίοι δημαγωγοί κατηγορούν με θράσος τους εργαζομένους ότι αυτοί προκαλούν πληθωρισμό με τα δήθεν υπέρογκα ημερομίσθια που ζητούν. Ενώ όσοι ξέρουν από στοιχειώδη οικονομικά αποδέχονται ότι έχουμε πληθωρισμό κέρδους, ή καλύτερα πληθωρισμό αισχροκέρδειας.

Οι ναζωραίοι δημαγωγοί αποσιωπούν ότι οι αυξημένες τιμές του πετρελαίου ισοδυναμούν με αντίστοιχη μείωση μισθών και συντάξεων. Άρα τώρα με την υπέρογκη αύξηση της τιμής του πετρελαίου θα πρέπει(σύμφωνα με τα αρρωστημένα μυαλά τους) να έχουμε βελτιωμένη ανταγωνιστικότητα...

Όταν οι ναζωραίοι δημαγωγοί μιλάνε για αύξηση της ανταγωνιστικότητος εννοούν αύξηση της φτώχειας. Οι ναζωραίοι μας καλούν να ανταγωνιστούμε σε φτώχεια τις χώρες του Τρίτου Κόσμου. Οι ναζωραίοι θέλουν την κινεζοποίηση της Ευρώπης. Οι ναζωραίοι ψευτο-οικονομολόγοι, που μιλάνε συνεχώς για φθηνά μεροκάματα και μετεγκαταστάσεις εργοστασίων στο εξωτερικό, δεν πήραν κανένα μάθημα από τα παθήματα της Τζένεραλ Μότορς που το ομόλογό της δεν αξίζει πια τίποτε.

Το «1988» η Τζένεραλ Μότορς ξεκίνησε με χαρά και ευτυχία το ξήλωμα των αμερικανικών εργοστασίων και την μεταφορά τους σε Λατινική Αμερική και Ασία. Οι διευθυντές αιτιολόγησαν την βλακώδη πράξη των με πρόσχημα την δήθεν αύξηση της ανταγωνιστικότητος. Όλοι οι διευθυντές χαμογελούσαν ηλιθιωδώς λες και είδαν την αποκάλυψη εξ ουρανού. Σήμερα οι ίδιοι διευθυντές ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο σε πάρα πολλά εργοστάσια στο εξωτερικό και στο εσωτερικό καθώς αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα πωλήσεων λόγω «ανταγωνισμού». Δεν σκέφτηκαν αυτά τα ανθρωπάκια ότι αυτό που έκαναν στους αμερικανούς εργάτες το «1988» θα το πλήρωναν διπλό και τριπλό.

Οι αμερικανοί εργαζόμενοι αγοράζουν συνεχώς ξένα αυτοκίνητα αντιγράφοντες την εγκληματική απερισκεψία των αμερικανών διευθυντών στην μεταφορά αμερικανικών εργοστασίων στο εξωτερικό. Αυτά ήταν τα αντίποινα του αμερικανού καταναλωτού στον αμερικανό εργοδότη. Ίσως τώρα οι διευθυντές της Τζένεραλ Μότορς με τις φαεινές ιδέες περί «outsourcing»(χρήση ξένων συνεργατών) να αρχίσουν να ψάχνουν δουλειά σε κινεζικές εταιρίες όπου θα πληρώνονται το 1/30 του αμερικανού μισθού τους, όπως άλλωστε τους αξίζει.

Η ανταγωνιστικότητα λοιπόν έχει και αρνητικό πρόσημο. Αυτή την αλήθεια οι χυδαίοι ψευτο-οικονομολόγοι την αποσιωπούν. Αν πρόκειται να ανταγωνιστούμε σε φτώχεια, αθλιότητα και εκμετάλλευση την Ασία και την Αφρική καλύτερα να μην βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητά μας...

Εν τω μεταξύ οι ναζωραίοι απατεώνες ενώ μιλάνε για «απελευθέρωση της εργασίας» την ίδια ώρα επιβάλλουν τον χειρότερο ταξικό προστατευτισμό. Οι ναζωραίοι μιλάνε για «ευελιξία στην απασχόληση» ενώ την ίδια στιγμή επιβάλλουν τον άκαμπτο και απολιθωμένο καπιταλισμό του «1800» ο οποίος ζούσε μόνον από την αιμοσταγή εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Η ταξική πολιτική αυστηρής προστασίας των αντικοινωνικών και αντεθνικών συμφερόντων μίας μικρής συμμορίας ναζωραίων καπιταλιστών, έχει τα οδυνηρά της αποτελέσματα όχι μόνον σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική αλλά και στους ιδίους τους ναζωραίους καπιταλιστές. Η οικονομική καταστροφή χιλιάδων ευρωπαϊκών και αμερικανικών επιχειρήσεων από τα αντιπαραγωγικά δόγματα των Σμίθ, Ρικάρντο, Χάγιεκ και Φρίντμαν που κυριάρχησαν τις τελευταίες δεκαετίες στον χώρο της οικονομικής σκέψεως, είναι πλέον εμφανέστατη. Συμπαρασύρει στον όλεθρο όχι μόνον την εργατική τάξη και τους μικρομεσαίους αλλά και την μεγαλοαστική τάξη.

Παρά το τι διαλαλούν οι ναζωραίοι δημαγωγοί περί «ελευθερίας της αγοράς και ανταγωνιστικότητος», στην πραγματικότητα πάσχουν από ιδεολογική ατροφία και πνευματική αγκύλωση.

Ειδικά στην Ελλάδα οι ναζωραίοι με τις αντικοινωνικές τους ενέργειες δημιουργούν εκτρωματικές καταστάσεις που επιστρέφουν ως μπούμερανγκ εναντίον τους. Αυτή η στρεβλή τοκογλυφική και χρηματική ανάπτυξη είχε ως αποτέλεσμα τους υψηλούς φόρους, τα πανωτόκια, την γραφειοκρατία, την πολυνομία κλπ, δηλαδή αντικίνητρα για την αύξηση της παραγωγής.

Αύξηση της Ελληνικής παραγωγής και πλήρης απασχόληση πρέπει να είναι το Ελληνικό οικονομικό σύνθημα και όχι αύξηση της ανταγωνιστικότητος(η οποία υπονοεί μείωση μισθών).

Οι Έλληνες επιχειρηματίες που έχουν πέσει θύματα της χριστιανικής οικονομικής σκέψεως αντί να ζητούν μείωση των φόρων στα επενδυόμενα κέρδη, αντί να ζητούν μείωση των πανωτοκίων που κατέστρεψαν την Ελληνική παραγωγή και βιομηχανία, αντί να ζητούν αύξηση των δασμών στις εισαγωγές, αντ’ αυτών ακολουθώντας βλακωδώς τους ηλιθίους ναζωραίους, ζητούν μείωση των πωλήσεών τους δια της μειώσεως των μισθών. Αυτοί οι ασεβείς Έλληνες επιχειρηματίες βάζουν μόνοι των την θηλειά στο λαιμό τους για να κρεμαστούν.

Άλλοι είναι οι λόγοι που προκαλούν πρόβλημα στην ανταγωνιστικότητα των Ελληνικών προϊόντων και όχι οι δήθεν υψηλοί μισθοί των Ελλήνων εργαζομένων, διότι απλούστατα οι Ελληνικοί μισθοί είναι οι χαμηλότεροι στην ανεπτυγμένη Ευρώπη. Όμως αυτούς τους λόγους που θα παραθέσουμε οι ναζωραίοι κατακτητές κάνουν ότι είναι δυνατόν για να τους αποσιωπήσουν. Τους αποκαλύπτουμε ώστε να ξέρουν οι Έλληνες επιχειρηματίες προς τα πού πρέπει να στρέψουν τα βέλη τους, και όχι να τα στρέφουν προς τους Έλληνες εργαζομένους.  

Οι βασικοί λόγοι που προκαλούν προβλήματα στην ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας είναι οι εξής:

Η πολυνομία του χριστιανικού ψευδοκράτους πλήττει την ανταγωνιστικότητα των Ελληνικών προϊόντων, διότι ουδείς ξέρει τί ισχύει και τί δεν ισχύει σε ζητήματα φορολογίας, επιδοτήσεων, αποφάσεων, τελών, χαρτοσήμων, εισαγωγών, εξαγωγών, κλπ. Υπάρχει ένα χάος με χιλιάδες χριστιανικούς νόμους όπου ουδείς μπορεί να κατανοήσει τί γίνεται. Αυτό αυξάνει το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων διότι κάθε λίγο ψηφίζονται νέοι νόμοι και οι επιχειρήσεις πρέπει να πληρώνουν λογιστές και δικηγόρους για να προσαρμόζωνται στις ανόητες πρακτικές των ναζωραίων κατακτητών.   

Η διαφθορά του χριστιανικού ψευδοκράτους πλήττει την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας. Οι επιχειρηματίες για να κάνουν μία απλή δουλειά με το χριστιανικό ψευδοκράτος πρέπει να «λαδώσουν», αλλιώς η δουλειά τους δεν γίνεται. Αυτό προστίθεται στο κόστος των προϊόντων.

Η αθρόα εισαγωγή κινεζικών προϊόντων πλήττει την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας καθώς κλείνει χιλιάδες επιχειρήσεις δημιουργώντας κινεζικά ολιγοπώλια.

Ο αθέμιτος ανταγωνισμός πλήττει την ανταγωνιστικότητα, διότι το παρεμπόριο προκαλεί αύξηση τιμών αφού πολλοί επιχειρηματίες προσπαθούν να επιβιώσουν με λιγώτερες πωλήσεις αλλά με αυξημένες τιμές. Ή κλείνουν οι επιχειρήσεις με αποτέλεσμα τα αυξημένα φορολογικά βάρη να μετατοπίζωνται συνεχώς στις πλάτες μίας ολοένα συρρικνουμένης φορολογικής βάσεως, που με την σειρά της μετακυλίει τους φόρους στην τιμή των προϊόντων και των υπηρεσιών.

Τα χριστιανικά κρατικά μονοπώλια πλήττουν την ανταγωνιστικότητα, διότι δεν αφήνουν Ελληνικές ιδιωτικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, ενώ αντιθέτως βοηθούν ξένα ιδιωτικά ολιγοπώλια να εισβάλλουν στην Ελληνική αγορά.

Το υψηλό κόστος χρήματος πλήττει την ανταγωνιστικότητα. Η κρατική και τραπεζική τοκογλυφία έχει ρημάξει τις Ελληνικές επιχειρήσεις, κυρίως τις αναγκάζει να μετακυλίουν το αυξημένο κόστος δανεισμού στις τιμές των προϊόντων τους.

Η έλλειψη παιδείας, εθνικής συνειδήσεως και επαγγελματικής καταρτίσεως των Ελλήνων εργαζομένων, εμπόρων, παραγωγών και καταναλωτών πλήττει την ανταγωνιστικότητα. Δεν γίνονται μακροπρόθεσμα σχέδια, έκαστος λειτουργεί με το σκεπτικό «ότι αρπάξουμε και αύριο έχει ο Θεός».

Τα φορομπηχτικά αντικίνητρα πλήττουν την ανταγωνιστικότητα. Οι υψηλότατοι φορολογικοί συντελεστές που πλήττουν τις Ελληνικές επιχειρήσεις αποτελούν αντικίνητρο για την αύξηση της παραγωγής και την μείωση των τιμών. Κυρίως αποτελούν αθέμιτο ανταγωνισμό διότι οι ναζωραίοι κατακτητές καταργούν φόρους από τα ξένα προϊόντα και τους μετακυλίουν πάνω στα Ελληνικά προϊόντα.

Η έλλειψη δασμών πλήττει την ανταγωνιστικότητα. Εκτός ότι αποτελεί αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος των Ελληνικών επιχειρήσεων, δημιουργεί ξένα ολιγοπώλια αφού οι Ελληνικές επιχειρήσεις κλείνουν, και τα ξένα ολιγοπώλια αυξάνουν υπέρογκα τις τιμές, διαψεύδοντας έτσι τους ναζωραίους δημαγωγούς οι οποίοι ψεύδονται συνεχώς ότι δήθεν με την απελευθέρωση της αγοράς θα μειωθούν οι τιμές.

Η γραφειοκρατία πλήττει την ανταγωνιστικότητα. Οι Έλληνες επιχειρηματίες πρέπει να περνούν ώρες σε χριστιανικές δημόσιες υπηρεσίες για να ικανοποιηθεί η βλακεία και η τεμπελιά των ναζωραίων κατακτητών. Το αποτέλεσμα είναι οι Έλληνες επιχειρηματίες είτε να χάνουν χρόνο(που στην συγκεκριμένη περίπτωση ισοδυναμεί με χρήμα), είτε να πληρώνουν ανθρώπους να τρέχουν για αυτούς, ή ακόμη χειρότερα να καθυστερούν οι Ελληνικές επιχειρήσεις την ανάπτυξή των, επειδή οι ναζωραίοι γραφειοκράτες κοιμούνται όρθιοι.

Η υψηλή εγκληματικότητα πλήττει την ανταγωνιστικότητα διότι οι Ελληνικές επιχειρήσεις χάνουν εμπορεύματα και επιπλέον αναγκάζονται να πληρώνουν υψηλά ασφάλιστρα για φύλαξη. Η απώλεια εμπορευμάτων και τα ασφάλιστρα μετακυλίονται στην τιμή των προϊόντων.

Οι απαράδεκτα υψηλές εισφορές για το ΙΚΑ και τα άλλα ταμεία πλήττουν την ανταγωνιστικότητα διότι όχι μόνον δεν ανταποκρίνονται στις αντιπαροχές προς τους ασφαλισμένους, αλλά αντιθέτως αποτελούν μορφή άμεσης φορολογίας διοχετευομένη στις μαύρες τρύπες του χριστιανικού ψευδοκράτους και όχι στις υγειονομικές ανάγκες του Ελληνικού Λαού.

Το ευρώ πλήττει την ανταγωνιστικότητα διότι ως σκληρό νόμισμα έχει κάνει τα Ελληνικά προϊόντα πολύ ακριβά σε σχέση με τα γειτονικά κράτη που είναι εκτός ΟΝΕ και ευρώ. Επιπλέον η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα έχει αφαιρέσει το δικαίωμα ασκήσεως νομισματικής και συναλλαγματικής πολιτικής από τους Έλληνες με αποτέλεσμα η Ελλάς να μην μπορεί να υποτιμήσει το νόμισμά της για να ανταπεξέλθει στον διεθνή ανταγωνισμό.   

Η εσκεμμένη έλλειψη ενεργειακής πολιτικής του χριστιανικού ψευδοκράτους πλήττει την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας. Με μηδενικές επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενεργείας και πλήρη εξάρτηση από το πετρέλαιο, είναι δεδομένο ότι θα γονατίσει η Ελληνική οικονομία από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου. Αλλά αυτό δεν είναι τυχαίο, είναι εσκεμμένη πολιτική των ναζωραίων κατακτητών για να πλήττεται η ανταγωνιστικότητα.

Η υπογεννητικότητα πλήττει την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας. Εκτός από τον κίνδυνο αφανισμού του Έθνους, η αναλογία εργαζομένων-συνταξιούχων θα είναι σε λίγο 1 προς 1. Αυτό αποτελεί δυσβάσταχτο κόστος.  

Η «μαύρη»-παράνομη εργασία πλήττει την ανταγωνιστικότητα, διότι προκαλεί τεράστια ανεργία με αποτέλεσμα το κράτος να επιβάλλει νέους φόρους για να δίνει επιδόματα ανεργίας, και με την μαύρη εργασία χάνονται ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες αναζητώνται από τους νομίμους εργαζομένους και τις νόμιμες επιχειρήσεις, οι οποίες και πάλι μετακυλίουν τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές στην τιμή των προϊόντων τους.  

Η έλλειψη εφηρμοσμένης ερεύνης από τα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα που να ενισχύει τις Ελληνικές επιχειρήσεις αποτελεί πλήγμα για την ανταγωνιστικότητα. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει κανένας εκσυγχρονισμός των Ελληνικών βιομηχανικών εγκαταστάσεων και πολύτιμο επιστημονικό προσωπικό παραμένει άνεργο. Συγχρόνως το κράτος δανείζεται για να κάνει εισαγωγή ξένης τεχνογνωσίας και τεχνολογίας.

Η προτίμηση αγοράς μηχανημάτων, υπηρεσιών και προϊόντων από μη-Ελληνικές επιχειρήσεις εις βάρος των Ελληνικών, από το χριστιανικό ψευδοκράτος, αποτελεί πλήγμα για την ανταγωνιστικότητα. Όταν οι πωλήσεις των Ελληνικών επιχειρήσεων μειώνονται, όχι από δική τους ευθύνη, αλλά εξ αιτίας του ρατσιστικού μισελληνισμού που επικρατεί στο χριστιανικό ψευδοκράτος αυτές οι επιχειρήσεις κλείνουν.

Η πώληση στην Ελληνική αγορά προϊόντων που έχουν κατασκευαστεί στο εξωτερικό από «Έλληνες» επιχειρηματίες και τα οποία πωλούν ως Ελληνικά στην Ελληνική αγορά πλήττει την ανταγωνιστικότητα.

Η αισχροκέρδεια πλήττει την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας. Αντί να επιβληθεί άμεσα έλεγχος τιμών, επιβάλλεται έλεγχος μισθών. Αντί να επιβληθεί άμεσα μείωση τιμών, επιβάλλεται μείωση μισθών. Με αποτέλεσμα ο πληθωρισμός να έχει φτάσει τουλάχιστον στο 20% ετησίως παρά τα ψεύδη της στατιστικής υπηρεσίας για πληθωρισμό 3,5%.

Οι χαμηλοί μισθοί πλήττουν την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας. Και αυτό διότι μειώνονται καθέτως οι πωλήσεις προϊόντων. Μειωμένη ζήτηση ισοδυναμεί με νεκρή αγορά. Και χωρίς ζήτηση δεν γίνονται επενδύσεις. Γιατί να επενδύσει σε μία νέα παραγωγική μονάδα ένας επιχειρηματίας όταν ξέρει ότι δεν θα απορροφηθεί το προϊόν του;

Οι ναζωραίοι ψευτο-οικονομολόγοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι με χαμηλά ημερομίσθια θα δημιουργηθούν κέρδη τα οποία θα επενδυθούν. Τερατώδες ψεύδος. Αυτά τα κλοπιμαία θα μεταφερθούν σε τράπεζες του εξωτερικού ή θα γίνουν βίλες. Η επένδυση κυρίως απαιτεί ζήτηση και μετά κεφάλαιο. Και αν τέλος πάντων οι ναζωραίοι ενδιαφέρονται να κάνουν επενδύσεις ας αφήσουν τους Έλληνες εργαζομένους να τις κάνουν δια της ζητήσεως Ελληνικών προϊόντων και όχι να υποθάλπουν ναζωραίους επιχειρηματίες που αφού πρώτα υπεξαιρέσουν μέρος των μισθών πιθανόν να κάνουν επενδύσεις.

Επενδύσεις προκαλούν οι Έλληνες εργαζόμενοι δια της καταναλώσεως Ελληνικών προϊόντων. Αντιθέτως ο ναζωραίος εργοδότης θα μετατρέψει την υπεραξία που λήστεψε από τους Έλληνες εργαζόμενους σε βίλες και κότερα. Ή θα την φυγαδεύσει στο εξωτερικό. Ο καλύτερος επενδυτής είναι ο Έλλην εργαζόμενος-καταναλωτής.

Όλοι αυτοί οι λόγοι αποτελούν αιτίες που πλήττουν σοβαρά την ανταγωνιστικότητα, και αποδεικνύουν πόσο ψεύτες και απατεώνες είναι οι ναζωραίοι ψευτο-οικονομολόγοι. Οι ναζωραίοι ψευτο-οικονομολόγοι αποσιωπούν όλες αυτές τις αιτίες ώστε μετά να κατηγορήσουν αναιδώς τους Έλληνες εργαζομένους και τους δήθεν υψηλούς μισθούς ως αιτίες για την έλλειψη ανταγωνιστικότητος.

Οι ναζωραίοι ψευτο-οικονομολόγοι μας μιλούν για επενδυτικά κίνητρα υπέρ των Ελληνικών επιχειρήσεων, ενώ το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να αρθούν τα αντικίνητρα κατά των Ελληνικών επιχειρήσεων.

Αλλά οι ναζωραίοι κατακτητές δεν ενδιαφέρονται για επενδύσεις. Ενδιαφέρονται για πλιάτσικο των Ελλήνων σκλάβων. Αν ήταν Έλληνες θα καταπολεμούσαν όλες τις αιτίες που αναφέραμε προηγουμένως, οι οποίες πλήττουν βάναυσα την ανταγωνιστικότητα.

Αν οι ναζωραίοι κατακτητές ενδιαφερόντουσαν για την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας θα έδιναν αύξηση στους Έλληνες εργαζομένους και συγχρόνως θα υπέγραφαν διατάξεις που θα επέβαλαν με αυτά τα χρήματα να αγοραστούν Ελληνικά προϊόντα και έτσι το χρήμα να παραμείνει μέσα στην Ελλάδα. Αντ’ αυτού οι ναζωραίοι εισάγουν ξένα προϊόντα και ξένους εργάτες με αποτέλεσμα μέσω ξένων εργατών και ξένων προϊόντων, το χρήμα να φεύγει στο εξωτερικό και να αυξάνεται ιλιγγιωδώς η ανεργία.

Και αφού οι ναζωραίοι κατακτητές έχουν διαπράξει όλα αυτά τα εγκλήματα εις βάρος των Ελλήνων, μετά έχουν το θράσος να προτείνουν ως λύσεις του προβλήματος τις αιτίες που προκάλεσαν την επιδείνωση του προβλήματος. Και οι βασικές αιτίες επιδεινώσεως της οικονομίας είναι η μείωση των μισθών, οι υπέρογκοι φόροι και η λογική του ανταγωνισμού με βάση τις χαμηλές τιμές. Αυτή η διεστραμμένη «λογική» έχει προκαλέσει απαξίωση της εργασίας. Ουδείς ενδιαφέρεται να πάει καλά η οικονομία αλλά το πώς να καταστραφούν οι άλλοι για κερδίσει αυτός.

Οι ναζωραίοι ψευτο-οικονομολόγοι προτείνουν ως «λύσεις» τα αίτια που δημιούργησαν την οικονομική ύφεση. Η μείωση συντάξεων και μισθών, η εισροή λαθρομεταναστών, η φυγή επιχειρήσεων στο εξωτερικό που πρότειναν ως μέτρο δήθεν «υπέρ» της ανταγωνιστικότητος, η ελεύθερη διαφυγή κεφαλαίων, η κατάργηση των δασμών κλπ, είναι τα πραγματικά αίτια της οικονομικής καταστροφής. Αλλά οι ναζωραίοι κατακτητές τα παρουσιάζουν ως λύση κατά της οικονομικής υφέσεως.

Αυτά τα μέτρα θεωρούν ως λύση στο πρόβλημα της οικονομικής υφέσεως και καχεξίας οι ναζωραίοι κατακτητές. Όμως με αυτά τα «μέτρα» ξεκινά ένας νέος φαύλος κύκλος, απ’ όπου οι ναζωραίοι δεν πρόκειται να βγουν παρά μόνον αν αφανιστούν από προσώπου γης.

Οι ναζωραίοι «ιατροί» προτείνουν ως θεραπεία της αρρώστιας, που αυτοί προκάλεσαν, την επιδείνωση της αρρώστιας. Είναι σαν ένας ασθενής να αιμορραγεί και εξ αιτίας αυτού του γεγονότος να του παρουσιάζωνται χίλιες δύο επιπλοκές, και οι ναζωραίοι «ιατροί» να προτείνουν να συνεχιστεί η αιμορραγία, ή ακόμη χειρότερα να ανοίξουν νέες διόδους διαφυγής του αίματος, ως βασικό τρόπο θεραπείας του ασθενούς! Η περίπτωση ανασχέσεως της αιμορραγίας από τους ναζωραίους θεωρείται καταστρεπτική για τον ασθενή. Ακόμη χειρότερα, θεωρείται αίτιο των επιπλοκών μέχρι και πιθανή αιτία ...θανάτου!!!

Οι ναζωραίοι ψευτο-οικονομολόγοι απέκοψαν την οικονομία από τον λαό, την ιστορία, την γεωπολιτική, την πολιτική, την κοινωνιολογία και την ανθρωπολογία. Απέκοψαν την ίδια την οικονομική ανάλυση από την οικονομία. Δεν μπορείς να έχεις νομισματική ένωση με χώρες που έχουν διαφορετική δημοσιονομική και φορολογική πολιτική. Με διαφορετικό πληθωρισμό και παραγωγή. Με διαφορετική νοοτροπία. Με διαφορετική κοινωνική πολιτική. Με διαφορετικό πολιτισμό.

Οι ναζωραίοι ψευτο-οικονομολόγοι έχουν την ίδια αρρώστια με τους ναζωραίους ψευτο-θεολόγους: Ορμή να ψεύδωνται. Αποκοπή από την πραγματικότητα. Φτωχαίνουμε; Οι ναζωραίοι ψευτο-οικονομολόγοι ισχυρίζονται ότι πλουτίζουμε. Η Ε.Ε. και το ευρώ αύξησαν τον πληθωρισμό και την ανεργία στα ύψη; Οι ναζωραίοι ισχυρίζονται ότι ο πληθωρισμός είναι χαμηλός και οι δουλειές πάνε περίφημα. Καταστρέφουν την δημοκρατία; Οι ναζωραίοι ισχυρίζονται ότι ενσαρκώνουν την δημοκρατία. Προωθούν την δυστυχία και την φτώχεια; Οι ναζωραίοι ισχυρίζονται ότι βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα. Εκμεταλλεύονται ως σύγχρονοι δουλέμποροι τους ξένους εργάτες; Οι ναζωραίοι ισχυρίζονται ότι είναι ανθρωπιστές και αντι-ρατσιστές. Προωθούν την διάλυση του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού; Οι ναζωραίοι ισχυρίζονται ότι προστατεύουν τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό.

Οι ναζωραίοι μας βομβαρδίζουν συνεχώς με το ότι έχουμε πρόβλημα ανταγωνιστικότητος και πάντα δείχνουν και εννοούν τους άλλους, ποτέ τον εαυτό τους.

Μέσω ΚΕΠΕ και άλλων ανθελληνικών οργανισμών συντάσσουν κατάπτυστες εκθέσεις που μιλάνε για μείωση ή στασιμότητα των μισθών ως μοναδική λύση για την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας. Αυτοί οι ναζωραίοι όταν μιλάνε για ανταγωνιστικότητα πάντοτε υπονοούν τον ιδιωτικό τομέα και πάντοτε υπονοούν επιβολή φθηνού μεροκάματου. Ποτέ δεν μιλάνε για την ανταγωνιστικότητα του πανάθλιου, ανθελληνικού και αντιπαραγωγικού δημοσίου τομέως. Ποτέ δεν έχουν μιλήσει κατά της γραφειοκρατίας. Ποτέ δεν μιλάνε για ανταγωνιστικότητα στην εξυπηρέτηση των Ελλήνων πολιτών. Ποτέ δεν κατηγορούν τις τοκογλυφικές τράπεζες για την έλλειψη χαμηλού κόστους των Ελληνικών προϊόντων, ούτε κατηγορούν το χριστιανικό ψευδοκράτος για την έλλειψη ανταγωνιστικότητος των Ελληνικών ιδιωτικών επιχειρήσεων. Αντιθέτως, μονίμως κατηγορούν τους Έλληνες εργαζομένους για την έλλειψη ανταγωνιστικότητος ώστε να αποσιωπήσουν την δική τους ευθύνη.

Ως βασική λύση για επενδύσεις μας προτείνουν να πωλούμε φθηνά την εργατική μας δύναμη. Αλλά το να πουλάς φθηνά την εργατική δύναμη των πολιτών σου για να προσελκύσεις «επενδύσεις» είναι το φρικωδέστερο ψεύδος. Η ληστεία του εθνικού σου πλούτου δεν αποτελεί επένδυση.

Αν πωλήσεις φθηνά την αξία του εργατικού σου δυναμικού σε έναν ξένο επιχειρηματία τότε αυτός δεν κάνει επένδυση στην Ελλάδα, αντιθέτως οι Έλληνες εργαζόμενοι χρηματοδοτούν την ξένη επιχείρηση, δια του μειωμένου μισθού τους ο οποίος απαλλοτριώνεται και βαπτίζεται ξένο κεφάλαιο, ξένη επένδυση.

Έτσι οι Έλληνες εργαζόμενοι επενδύουν μέρος από την κεφαλαιοποιημένη εργασία τους σε ξένους. Άρα οι Έλληνες εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν τον τίτλο του επενδυτού και όχι ο ξένος απατεώνας και κλέφτης που κλέβει την υπεραξία των Ελλήνων εργαζομένων σε συμμαχία με το μισελληνικό χριστιανικό ψευδοκράτος.

Αν δώσω τους μισθούς μου σε κάποιον για να ανοίξει μία επιχείρηση εγώ είμαι ο επενδυτής, όχι αυτός. Με τα δικά μου χρήματα άνοιξε η επιχείρηση, όχι με τα δικά του.

Στην ουσία επένδυση είναι το ανθρώπινο δυναμικό που έχεις στην διάθεσή σου. Στην ουσία οι Έλληνες εργαζόμενοι αποτελούν επένδυση και ο ξένος την αγοράζει σε εξευτελιστικές τιμές. Η ληστεία δεν αποτελεί επένδυση. Η ληστεία υπεραξίας δεν αυξάνει αλλά μειώνει την ανταγωνιστικότητα. Το Ελληνικό εργατικό δυναμικό αποτελεί επένδυση και οι ναζωραίοι απατεώνες έρχονται να αρπάξουν τον εθνικό πλούτο. Έρχονται να αρπάξουν την επένδυση του Ελληνικού Έθνους.

Η Ελλάς έχει ανάγκη επενδύσεων μεγάλης εντάσεως κεφαλαίου(επενδύσεις σε υψηλή τεχνολογία με πολλές ενδιάμεσες φάσεις κατασκευής του τελικού προϊόντος), και όχι «επενδύσεις» μεγάλης εκμεταλλεύσεως των Ελλήνων εργαζομένων.

Οι Έλληνες επιχειρηματίες σε καμμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να συμμαχούν με το μισελληνικό χριστιανικό ψευδοκράτος κατά των Ελλήνων εργαζομένων. Διότι αυτή είναι η τακτική του «διαίρει και βασίλευε» των ναζωραίων κατακτητών. Οι ναζωραίοι κατακτητές μέσω υψηλών φόρων, δημοτικών τελών, ασφαλίστρων, πανωτοκίων κλπ, θέλουν να ληστέψουν τους Έλληνες επιχειρηματίες. Για να το καταφέρουν αυτό ρίχνουν στον Έλληνα εργοδότη το δόλωμα να κλέψει και αυτός με την σειρά του τον Έλληνα εργαζόμενο δια της μειώσεως του ημερομισθίου. Κάποιοι ανόητοι και προδότες Έλληνες επιχειρηματίες πέφτουν στην παγίδα των ναζωραίων κατακτητών. Κλέβουν π.χ. το 20% του ημερομισθίου του Έλληνος εργαζομένου αλλά μετά χάνουν το 50% ή το 60% του εισοδήματός των από τους ναζωραίους κατακτητές, πληρώνοντας υπέρμετρους φόρους, έκτακτες εισφορές κλπ.

Οι ναζωραίοι κατακτητές βάζουν τον Έλληνα επιχειρηματία να κλέψει τον συνεργάτη του, ώστε να του φανεί λιγώτερο το κλέψιμο που του κάνουν αυτοί.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει με το δόλωμα του ξένου εργάτου που καταπίνουν ωρισμένοι Έλληνες επιχειρηματίες. Όπως ακριβώς ένας απατεώνας βάζει στην βιτρίνα του ένα φθηνό προϊόν για να προσελκύσει ανύποπτους καταναλωτές και μόλις αυτοί εισέλθουν στο κατάστημα αγοράζουν μαζί με το εσκεμμένως φθηνό προϊόν και άλλα υπερτιμημένα προϊόντα, που αν πήγαιναν σε άλλο κατάστημα θα τα εύρισκαν φθηνότερα, έτσι και ο ναζωραίος κατακτητής κλέβει τον Έλληνα επιχειρηματία με το δόλωμα του παρανόμου λαθρομετανάστου.

Του παρουσιάζουν τον ξένο λαθρομετανάστη ως φθηνό εργάτη και του ψιθυρίζουν στο αυτί ότι έτσι θα κερδίσει, ότι έτσι θα μειώσει τις τιμές του, ότι έτσι δήθεν θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητά του. Ο ασεβής Έλλην επιχειρηματίας που θα πέσει στην παγίδα των ναζωραίων θα το πληρώσει ακριβά.

Θα πληρώσει αυξημένους φόρους εξ αιτίας της αυξανομένης ανεργίας. Θα μειωθούν οι εισπράξεις του επειδή οι ναζωραίοι θα κάνουν αθρόες εισαγωγές ξένων προϊόντων. Θα αυξηθεί το κόστος για την παιδεία και την υγεία που πρέπει να καταβάλλει ο Έλλην επιχειρηματίας καθώς όλοι οι ξένοι λαθρομετανάστες κάνουν δωρεάν χρήση των δημοσίων υπηρεσιών υγείας και παιδείας. Θα χάσει τεράστια ποσά από τις κλοπές και την αυξημένη εγκληματικότητα που προκαλούν οι αλλόφυλοι εισβολείς. Θα πληρώσει με βλάβη στην υγεία των παιδιών του εξ αιτίας μεταδοτικών ασθενειών που αυξάνονται συνεχώς λόγω καταρρεύσεως του συστήματος δημοσίας υγείας και εισβολής λαθρομεταναστών. Όλα αυτά αποτελούν ζημίες σε οικονομικό επίπεδο και είναι το αντίτιμο που θα πληρώσει ο ασεβής Έλλην για την πρόσληψη και εκμετάλλευση των λαθρομεταναστών. Είναι τα αντίποινα των Ελλήνων συμπατριωτών του που τούς πρόδωσε και προσκύνησε τους ναζωραίους κατακτητές.

Αυτό που οι ναζωραίοι δημαγωγοί κρύβουν πίσω από την λέξη «ανταγωνιστικότητα» είναι ο ανταγωνισμός για την μείωση της ποιότητος. Ο ανταγωνισμός για την εξαπάτηση των καταναλωτών. Ο ανταγωνισμός για το ποιός θα κλέψει περισσότερο τον καταναλωτή με τα άχρηστα προϊόντα του. Ο ανταγωνισμός για την αύξηση της φτώχειας.

Οι ναζωραίοι δημαγωγοί νομιμοποιούν την ληστεία των Ελλήνων εργαζομένων από τους κακούς εργοδότες κρυπτόμενοι πίσω από την λέξη ανταγωνιστικότητα. Δημαγωγούν ότι δήθεν με τα χαμηλά ημερομίσθια θα αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα, και όχι τα κέρδη των εργοδοτών. Αλλά έτσι αυξάνουν τα κέρδη των κακών εργοδοτών, και όχι τα κέρδη των καλών επιχειρήσεων.

Αντί οι ναζωραίοι να ομολογήσουν ότι έτσι αυξάνουν παρανόμως τα κέρδη των κακών εργοδοτών, κρύβουν την απάτη και την κλοπή τους πίσω από τις λέξεις επιχείρηση, τιμή, ανταγωνιστικότητα.

Οι ναζωραίοι ψευτο-οικονομολόγοι έχουν μετατοπίσει και συνδέσει τον όρο «ανταγωνιστικότητα» στο πεδίο των δήθεν υψηλών αμοιβών των Ελλήνων εργαζομένων. Ενώ η σωστή τοποθέτηση του όρου ανταγωνιστικότητα είναι στην έλλειψη ανταγωνιστικότητος του χριστιανικού ψευδοκράτους, στο πανάκριβο επίπεδο διαβιώσεως και στους υψηλούς φόρους.

Εσείς «κύριοι» αξιωματούχοι του χριστιανικού ψευδοκράτους που κατηγορείτε συνεχώς και αναίσχυντα τους Έλληνες εργαζομένους για έλλειψη ανταγωνιστικότητος, εσείς όχι μόνον δεν είστε ανταγωνιστικοί, αλλά είστε αντι-παραγωγικοί. Έχετε επιβάλλει στους Έλληνες πολύ υψηλό κόστος διαβιώσεως και πολύ υψηλούς φόρους. Εσείς να μειώσετε τις απολαβές και τις σπατάλες σας. Εσείς να μειώσετε τις τιμές σας, δηλαδή τους φόρους σας, όχι οι Έλληνες τους μισθούς των. Εσείς δεν είστε ανταγωνιστικοί σε σχέση με ανεπτυγμένα ξένα κράτη. Το ψευδοκράτος σας δεν είναι ανταγωνιστικό, και όχι οι σκληρά εργαζόμενοι Έλληνες.

Οι ναζωραίοι δημαγωγοί προσπαθούν να πείσουν τους Έλληνες ότι όλες αυτές οι ανατροπές εργασιακών κεκτημένων, με πρόσχημα πάντα την ανταγωνιστικότητα, ισχύουν στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες, άρα στην Ελλάδα υστερούμε(σε εξαθλίωση)... Και φυσικά με αυτό το εμετικό σόφισμα υπονοούν την θατσερική λαίλαπα που κατέστρεψε κάθε έννοια κοινωνικού κράτους, για το οποίο οι Βρετανοί εργαζόμενοι αγωνίστηκαν και έχυσαν το αίμα τους επί τρεις αιώνες. 

Η ειρωνική μας απάντηση σε αυτούς τους ναζωραίους δημαγωγούς είναι ότι στην Κίνα και στην Αφρική ισχύουν εδώ και αιώνες αυτές οι συνθήκες..., γιατί να μην γυρίσουμε στον εργασιακό μεσαίωνα «κύριοι» ναζωραίοι υπάνθρωποι;

Οι ναζωραίοι ψευτο-οικονομολόγοι βάζουν το χρήμα πάνω από τον άνθρωπο. Τέτοια κτήνη είναι. Οι Έλληνες βάζουν τον άνθρωπο πάνω από το χρήμα. Τέτοιοι ήρωες είναι.

Το όλο δημαγωγικό τέχνασμα των ναζωραίων περί ανταγωνιστικότητος εστιάζεται στο ότι όχι μόνον έχουν αποσυνδέσει την έννοια και το συμφέρον των επιχειρήσεων από τους Έλληνες εργαζομένους, αλλά αντιπαραθέτουν αυτές οι δύο έννοιες.

Όταν οι ναζωραίοι δημαγωγοί μιλάνε για ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, την αντιπαραθέτουν στις αμοιβές των εργαζομένων. Όταν οι Έλληνες μιλάνε για ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, την αντιπαραθέτουν στις αμοιβές των ναζωραίων κατακτητών.

Οι ναζωραίοι σπρώχνουν τον εργοδότη να κρυφτεί πίσω από την έννοια «κέρδος των επιχειρήσεων», ώστε να αποσιωπήσουν το κέρδος των κακών εργοδοτών, ειδικά αυτό το κέρδος που δεν επενδύεται.

Οι Έλληνες οικονομολόγοι κάθε φορά που τίθεται ζήτημα μειώσεως των εργατικών απολαβών λένε ότι έτσι πλήττονται οι επιχειρήσεις και η ανταγωνιστικότητα για να κερδίσουν κάποιοι τεμπέληδες που δεν εργάζονται, δηλαδή οι ναζωραίοι εργοδότες.

Πρέπει να γίνει αντιδιαστολή της εννοίας της επιχειρήσεως από την έννοια εργοδότης. Αυτά τα δύο όχι μόνον δεν ταυτίζονται αλλά ενίοτε συγκρούονται κατά μέτωπον, δηλαδή όταν πρόκειται για ναζωραίους εργοδότες. Μόνον οι φοροαπαλλαγές των Ελλήνων εργαζομένων και οι αυξήσεις μισθών θα προκαλέσουν επενδύσεις και βελτίωση της ανταγωνιστικότητος των Ελληνικών επιχειρήσεων.

Οι ναζωραίοι στην προπαγάνδα και την νομοθεσία τους έχουν φορτίσει θετικώς τον όρο «ατομικό κέρδος», το οποίο επιτρέπουν να αυξάνει αδιακρίτως, κυρίως εις βάρος της κοινωνίας, των εργαζομένων και του εθνικού κέρδους, ενώ συγχρόνως έχουν φορτίσει αρνητικώς και ποινικοποιήσει τον όρο «μισθός».

Οποιαδήποτε αύξηση τιμών θεωρείται νόμιμη και επιθυμητή(από τους ναζωραίους ψευτο-οικονομολόγους), ενώ οποιαδήποτε αύξηση μισθών θεωρείται απαράδεκτη και ανεπιθύμητη(από τους ναζωραίους ψευτο-οικονομολόγους).

Αλλά το κέρδος των εργοδοτών στην Ελληνική οικονομική σκέψη δεν είναι τίποτε άλλο από τον μισθό του επιχειρηματίου. Και ο μισθός του εργάτου δεν είναι τίποτε άλλο από την τιμή της εργασίας.

Γιατί λοιπόν να επιτρέπουμε να ορίζουν οι ναζωραίοι ψευτο-οικονομολόγοι την ανταγωνιστικότητα και το κέρδος με βάση την αύξηση των εργοδοτικών μισθών και όχι με βάση την αύξηση των εργατικών τιμών;

Η Ελληνική οικονομική προπαγάνδα κτυπά τους ναζωραίους εργοδότες διότι: προσπαθούν να διατηρήσουν τα κεκτημένα, δεν έχουν αντιληφθεί την πραγματικότητα, πρέπει να μειώσουν τους μισθούς των(δηλαδή τα κέρδη των), πρέπει να εργάζωνται περισσότερο και να αμείβωνται λιγώτερο για χάρη της οικονομίας και της ανταγωνιστικότητος, είναι οπισθοδρομικοί και αγκυλωμένοι σε ιδεοληψίες του παρελθόντος περί αυξήσεων μισθών(διάβαζε κερδών τους) σε εποχές που σε όλη την Ευρώπη μειώνονται οι μισθοί, πρέπει να μειώσουν τους μισθούς των για να γίνουν επενδύσεις, πρέπει να πληρώσουν για τα σπασμένα των προηγουμένων κυβερνήσεων, πρέπει να αυξηθεί η φορολογία των μισθών(=κερδών τους) και συγχρόνως να μειωθεί η φορολογία των επιχειρήσεων(διάβαζε κέρδη εργαζομένων) για να βελτιωθεί η παραγωγικότητα.

Συνδέουμε τα κέρδη(=μισθοί) των Ελλήνων εργαζομένων με την κερδοφορία των επιχειρήσεων, και όχι την κλοπή της απλήρωτης εργασίας από τους ναζωραίους κατακτητές με την κερδοφορία των επιχειρήσεων. Οι επιχειρήσεις ανήκουν στους Έλληνες εργαζομένους και όχι στους απατεώνες ναζωραίους κηφήνες.

Η Ελληνική οικονομική σκέψη ορίζει ως κεφάλαιο το ανθρώπινο δυναμικό, σε πλήρη αντίθεση με την χριστιανική οικονομική σκέψη όπου αυτές οι δύο έννοιες έρχονται σε αντιπαράθεση.

Οι Έλληνες οικονομολόγοι είναι υπέρ του κεφαλαίου, του ανθρωπίνου κεφαλαίου. Για να αυξηθεί το κέρδος-κεφάλαιο πρέπει, λένε οι ναζωραίοι, να μειωθεί ο εργατικός μισθός. Αντιθέτως οι Έλληνες οικονομολόγοι επενδύουν πάνω στον Έλληνα εργαζόμενο. Η αύξηση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων εργαζομένων ισοδυναμεί με αύξηση του κέρδους, με αύξηση του κεφαλαίου. Η βελτίωση του επιπέδου ζωής των Ελλήνων εργαζομένων ισοδυναμεί με βελτίωση της ανταγωνιστικότητος.

Οι Ελληνικές οικονομικές αξίες απορρέουν όταν θέτουμε ως κέντρο αναφοράς τον άνθρωπο. Τότε πλούτος είναι ο πολιτισμός, η σοφία, η τόλμη, τα πολλά, υγιή και έξυπνα παιδιά, το θάρρος, η φιλοπατρία, η πίστη στους Θεούς, κλπ.

Αν θέσεις την εξίσωση κεφάλαιο=χρήμα, τότε απορρέουν άλλες αξίες, οι χριστιανικές χρηματικές αξίες, με κέντρο αναφοράς τα ρέπος, τις μετοχές, τον τόκο κλπ. Τότε πλούσιος είναι ο κατέχων χρήμα.

Οι Έλληνες φτύνουν κατάμουτρα τον χρηματιστηριακό πολιτισμό των ναζωραίων κατακτητών, και προτάσσουν τον Ελληνικό-Ανθρώπινο Πολιτισμό. Οι Έλληνες υποτάσσουν το χρήμα, δεν υποτάσσονται στο χρήμα. Όταν οι Έλληνες χρησιμοποιούν το χρήμα και τον τόκο ως εργαλεία πολέμου, το κάνουν για να υποδουλώσουν τους ναζωραίους κατακτητές και ποτέ για να υποδουλώσουν τους Έλληνες αδελφούς των.

Η προσωρινή ιδεολογική ήττα των Ελλήνων γύρω από το περιεχόμενο που δίδεται στον όρο «ανταγωνιστικότητα» οφείλεται στο ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι δεν έχουν εξασκηθεί στο να αντιστρέψουν την κατεύθυνση του όρου ανταγωνιστικότητα, δηλαδή να δείχνει προς τους ναζωραίους κυβερνώντες.

Ούτε τον προσδιορίζουν σε κάθετο άξονα που να δείχνει προς τα πάνω, δηλαδή οι Έλληνες αφήνουν την ανταγωνιστικότητα να υπονοεί μείωση και ποτέ αύξηση μισθών.

Ούτε τον προσδιορίζουν ταξικώς, δηλαδή οι Έλληνες αφήνουν την ανταγωνιστικότητα να υπονοεί ότι πρέπει οι εργαζόμενοι να δεχτούν αύξηση των ωρών απλήρωτης εργασίας και όχι να μειώσουν οι κακοί εργοδότες τις ώρες τεμπελιάς των.

Έτσι προσωρινώς, λόγω ιδεολογικής ατροφίας, οι Έλληνες αφήνουν τους ναζωραίους ψευτο-οικονομολόγους να προσδιορίζουν τον όρο «ανταγωνιστικότητα» ταξικώς, καθέτως και προς την μεριά του Ελληνικού Λαού:

Όταν οι ναζωραίοι μιλούν για ανταγωνιστικότητα πάντα εννοούν αύξηση της ανταγωνιστικότητος των Ελλήνων εργαζομένων, ποτέ της χριστιανικής κυβερνήσεως.

Όταν οι ναζωραίοι μιλούν για ανταγωνιστικότητα πάντα υπονοούν εξίσωση προς τα κάτω και ποτέ προς τα πάνω, δηλαδή όσο πιό φτωχός γίνεσαι τόσο πιό «ανταγωνιστική» κατά τους ναζωραίους, γίνεται η οικονομία.

Όταν οι ναζωραίοι μιλούν για ανταγωνιστικότητα πάντα δείχνουν και υπονοούν τους πτωχούς Έλληνες εργαζομένους, και ποτέ τους πλουσίους και τα κέρδη των.

Όταν οι Έλληνες εξασκηθούν περισσότερο στον ιδεολογικό οικονομικό πόλεμο θα κερδίσουν τις απολαβές που αξίζουν.

Γιατί θα πρέπει να μειωθούν οι μισθοί των εργαζομένων και όχι τα κέρδη των εργοδοτών για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα; Αυτός είναι ταξικός προσδιορισμός.

Γιατί να μην αυξηθούν οι αποδοχές αντί να μειωθούν για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα; Γιατί ανταγωνιστικότητα να σημαίνει φτώχεια και όχι πλούτο; Αυτός είναι ο κάθετος προσδιορισμός.

Γιατί να μην δουλεύει παραπάνω η χριστιανική κυβέρνηση, τα στελέχη του χριστιανικού ψευδοκράτους αντί ο ήδη σκληρά δοκιμαζόμενος Ελληνικός Λαός για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα; Αυτό αποτελεί αντιστροφή στο υποκείμενο ανταγωνιστικότητος.

Όσο περισσότεροι οι Έλληνες εξασκούνται διανοητικώς στην συνειρμική διάταξη των όρων οικονομικού πολέμου τόσο θα αυξάνεται ο πλούτος των.

Οι ναζωραίοι σε μία απέλπιδα προσπάθεια να ποδηγετήσουν τους Έλληνες εργαζομένους δημαγωγούν ότι δήθεν με τα μέτρα λιτότητος(διάβαζε μέτρα εκμεταλλεύσεως) κατά των εργαζομένων θα αυξηθεί η απασχόληση. Εμείς δεν διαφωνούμε πάνω σε αυτό. Φυσικά και θα αυξηθεί η απασχόληση αφού θα είναι απασχόληση χωρίς πληρωμή. Γιατί να μην αυξηθεί; Όλοι οι κακοί εργοδότες θέλουν δωρεάν εργαζομένους, να μην τους πληρώνουν ούτε μία δραχμή.

Οι ναζωραίοι δημαγωγοί με την μισελληνική οικονομική τους πολιτική θέλουν να επιβραβεύουν την τεμπελιά και την ληστεία απατεώνων εργοδοτών για να τους έχουν συμμάχους στον αντεθνικό τους αγώνα. Οι ναζωραίοι θέλουν να αυξήσουν την φτώχεια, και την δική τους τεμπελιά, τρώγοντας ψωμί για το οποίο δεν έχουν δουλέψει. Αυτό σημαίνει «αύξηση της ανταγωνιστικότητος».

Οι Έλληνες απαντούν: Δεν είναι δυνατόν να ζητείται η μείωση των κερδών των εργαζομένων. Κάτι τέτοιο θα πλήξει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Οι Έλληνες διδάσκουν: Η ανθρώπινη εργασία δεν αποτελεί κόστος, αποτελεί κέρδος που δεν επιτρέπεται να μειώνεται διότι αλλιώς χωρίς κέρδη θα κλείσουν οι επιχειρήσεις. Ενώ οι απολαβές των ναζωραίων αφεντικών δεν είναι κέρδος, είναι κόστος που πρέπει να μειωθεί για χάρη της ανταγωνιστικότητος.

 

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα