:: ::

 
 
 

             

                   Αναβίωση της Εορτής των Ανθεστηρίων

 

Η Διεύθυνση Σχολικής Μέριμνας-ΔΕΠ του Δήμου Αθηναίων, ο Αθήνα 9,84, οι μαθητές-τριες, οι δάσκαλοι και η Διευθύντρια του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, καθώς και το γραφείο Πολιτιστικών θεμάτων της Α' Διεύθυνσης Π.Ε. Αθηνών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία! Πάμε Αθήνα», διοργάνωσαν την ξεχωριστή εκδήλωση αναβίωσης της γιορτής των Ανθεστηρίων, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σήμερα, Παρασκευή 30 Απριλίου, στην πλατεία Αμερικής και ώρα 9:30π.μ.

Στην εκδήλωση οι μαθητές της Α' τάξης παρουσίασαν τη Χελιδόνα και τα χελιδονίσματα, οι μαθητές της Β' τάξης και η χορωδία του σχολείου παρουσίασαν τραγούδια της άνοιξης, οι μαθητές της Γ' τάξης πρόβαλαν την εφημερίδα τους η οποία αυτή τη φορά ήταν αφιερωμένη στα Ανθεστήρια, οι μαθητές της Ε' τάξης έκαναν θεατρική αναπαράσταση με θέμα τις τρεις μέρες των Ανθεστηρίων - ΠΙΘΟΙΓΙΑ, ΧΟΕΣ & ΧΥΤΡΟΙ - και οι μαθητές της ΣΤ' τάξης κατασκεύασαν και δώρισαν εκατοντάδες στεφάνια με πολύχρωμα άνθη που ο Δήμος διέθεσε για το σκοπό αυτό, προσφέροντας παράλληλα σε όλους τους παρευρισκόμενους από έναν ενημερωτικό - εκπαιδευτικό φάκελο με ιστορικά στοιχεία για την ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΩΝ.

Σε μήνυμά του ο Χρήστος Τεντόμας, δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος της Διεύθυνσης Σχολικής Μέριμνας-Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας του Δήμου Αθηναίων υπογράμμισε τα εξής:

«Όσοι ζούμε, εργαζόμαστε στην Αθήνα, όσοι αγαπάμε την πόλη μας, έχουμε ένα κοινό στόχο, ένα κοινό όνειρο. Να τη βλέπουμε να γίνεται καλύτερη. Να τη βλέπουμε να ομορφαίνει. Χρόνο με το χρόνο. Μέρα με τη μέρα. Να τη βλέπουμε να ανθίζει. Να γεμίζει με χαρούμενα και αισιόδοξα για το μέλλον παιδιά. Τα Ανθεστήρια είναι μια μικρή αντίσταση στο γκρίζο, στο απαισιόδοξο, στο μουντό της καθημερινότητάς μας. Η πλατεία Αμερικής λοιπόν, πρώην πλατεία Ανθεστηρίων, γέμισε για μια ακόμα χρονιά με λουλούδια. Έγινε για μια ακόμα χρονιά η πλατεία των χρωμάτων και της ομορφιάς. Το έχουμε ανάγκη. Συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν γι’ αυτήν τη μοναδική πρωτοβουλία και ιδιαίτερα στους μαθητές και τις μαθήτριες, που κάνουν να ανθίζει μέσα μας πιο δυνατή η αισιοδοξία και η ελπίδα».

 

                 

 

                                     

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα