:: ::

 
 
 

 

 Οι ανθελληνικές ενέργειες της αιρέσεως των ναζωραίων στην Β. Ήπειρο

 

Tα χριστιανικά ψεύδη της αιρέσεως των ναζωραίων και τα ανθελληνικά κέντρα που την υποστηρίζουν δεν έχουν ούτε Ιερό ούτε Όσιο. Παρουσιάζουν την αναδόμηση  χριστιανικών εκκλησιών από τις αλβανικές αρχές ως ...κατεδάφιση(!!!) των χριστιανικών εκκλησιών από μουσουλμάνους. Και αυτό το κάνουν προκειμένου να διεγείρουν μίσος κατά των Αλβανών και να εμπλέξουν Έλληνες και Αλβανούς σε έναν πόλεμο ισλαμισμού-χριστιανισμού.

Πρίν καν ορθοποδήσουν οι Έλληνες από τις συμφορές του παρελθόντος οι κύκλοι της ανωμαλίας ετέθησαν επί το έργον. Προσπαθούν με κάθε μέσον να δημιουργήσουν προβλήματα με τους Αλβανούς μουσουλμάνους με δήθεν καταστροφές εκκλησιών ώστε να προκαλέσουν αντίδραση από τους χριστιανούς της Ελλάδος και να εμπλέξουν τους Έλληνες σε πόλεμο για να υπερασπιστούν την ελεεινή και ανθελληνική αίρεσή τους. Οι κύκλοι της ανωμαλίας, δρούν συστηματικώς με την βοήθεια προβοκατόρων στην Θεσσαλονίκη, κυρίως χριστιανών φασιστών. Οι οποίοι κάνουν ότι μπορούν για να πέσουν στα μαλακά τα εγκλήματα του χριστιανισμού κατά του Ελληνισμού και-θυμηθείτε το αυτό-είναι διαθετειμένοι να μεταχειρισθούν κάθε μέσον, θεμιτό ή αθέμιτο, να χαλκεύσουν κάθε ψεύδος και να επινοήσουν κάθε τέχνασμα προκειμένου να σώσουν τους ομοϊδεάτες τους. Έφθασαν μέχρι το σημείο να διαδίδουν ότι οι μουσουλμάνοι κατέστρεψαν την τάδε ή την δείνα εκκλησία για να διεγείρουν το μίσος μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων. Μέχρι εκεί έφθασαν.

Τα τελευταία χρόνια ακούμε την χριστιανική ηγεσία της Ελλάδος να προκαλεί συνεχώς την Αλβανία για το ζήτημα των χριστιανών ορθοδόξων. Με τον όρο χριστιανοί, εννοούν Έλληνες. Ενώ υπάρχουν Έλληνες και Αλβανοί χριστιανοί. Η πραγματικότητα όμως στην Βόρειο Ήπειρο είναι άλλη. Η πλειοψηφία των Ελλήνων τηρεί ιδιαίτερα εχθρική στάση κατά της «ορθοδόξου» εκκλησίας της Αλβανίας, διότι παίζει διπλό παιχνίδι. Αφενός προσπαθεί να υποδαυλίσει συγκρούσεις χριστιανισμού-ισλαμισμού και αφετέρου καταπιέζει τους Έλληνες ΒορειοΗπειρώτες και τους εκμεταλλεύεται οικονομικά με την συνεργασία των Αλβανικών αρχών, όπως έκανε επί τουρκοκρατίας. Η εχθρική στάση των Ελλήνων ΒορειοΗπειρωτών εκδηλώνεται συνεχώς.

Την ημέρα της ενθρονίσεως του αρχιεπισκόπου Αναστασίου, οι ΒορειοΗπειρώτες πλαισιώνοντας ακόμα και Αλβανούς βουλευτές πρωτοστάτησαν σε δριμύτατες διαμαρτυρίες κατά του Αναστασίου. Κατά την διάρκεια της τελετής αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι των Αγίων Σαράντα οι Έλληνες ΒορειοΗπειρώτες εξωργισμένοι από την προδοτική συνεργασία του με τις Αλβανικές αρχές επιχείρησαν να ρίξουν τον αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο στην θάλασσα. Στην ίδια πόλη επειδή ένας παπάς, δεξί χέρι του Αναστασίου, κακοποιούσε σεξουαλικά ένα παιδάκι και με δωροδοκία είχε την κάλυψη των Αλβανικών αρχών, οι Έλληνες έφτασαν μέχρι να ρίξουν πυροβολισμούς στην στέγη του ναού του Αγίου Χαραλάμπους όπου «ιερουργούσε» ο εν λόγω παπάς.

Το 1998 Έλληνες ΒορειοΗπειρώτες αγανακτισμένοι από την οικονομική αφαίμαξη τους έκαψαν τον ναό του Αγίου Γεωργίου στο χωριό Μετόχι. Επιπλέον επειδή η τοπική εκκλησία τους είχε λεηλατήσει όλο το βιός μπήκαν στο ναό της Αναστάσεως Εξαμιχίων παίρνοντας κάποιες εικόνες να τις πουλήσουν για να θρέψουν τα νηστικά παιδιά τους.  Πώς απάντησε η τρισάθλια αίρεση των ναζωραίων; Αντί να επιστρέψει τα χρήματα των ΒορειοΗπειρωτών, για να διεγείρει αψιμαχίες Ελλήνων και Αλβανών ώστε να στρέψει το βλέμμα του κόσμου αλλού, διάδωσε το ψεύδος ότι τάχα έγιναν «καταστροφές» από Αλβανούς μουσουλμάνους. Και ότι τάχα οι Αλβανοί μουσουλμάνοι αφόδευσαν στο δάπεδο του ναού!!! Προκαλώντας έτσι την μήνιν της Αλβανικής κυβερνήσεως, η οποία φυσικά ξέσπασε στα κεφάλια των δύστυχων συμπατριωτών μας.

Παράλληλα η αίρεση των ναζωραίων για να αυξήσει την διχόνοια κατηγορεί τους ΒορειοΗπειρώτες αγρότες που δεν έχουν να θρέψουν τα παιδιά τους ότι καταπατούν την εκκλησιαστική περιουσία!!! Περιττό να προσθέσουμε ότι με την βοήθεια των Αλβανικών αρχών έχει απαλλοτριώσει τα περισσότερα εύφορα εδάφη των συμπατριωτών μας. Και από πάνω τους κατηγορεί για καταπάτηση της περιουσίας της!!! Τέτοιο θράσος. Συγκεκριμένα κατηγορεί τους ΒορειοΗπειρώτες ότι έκτισαν αυθαίρετα σπίτια σε ιδιοκτησία της ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Τσούκας Αγίων Σαράντα. Και ότι δήθεν χωρίς την έγκριση της εκκλησίας ιδιοποιήθηκαν οικόπεδα της ιεράς Μονής στην περιοχή Γκιάστα.  

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αρκετές φορές οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου διαμαρτυρήθηκαν μπροστά στην Ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα ζητώντας συμπαράσταση για την απέλαση του Αναστασίου.

Η κυβέρνηση έχει χρέος να ανακαλέσει τον Αναστάσιο και να μείνει ανυποχώρητη στις παράλογες απαιτήσεις της αιρέσεως των ναζωραίων για ολοκληρωτικό έλεγχο και εκμετάλλευση των ΒορειοΗπειρωτών. Αυτή η ανθελληνική αίρεση αντί να ζητάει συγγνώμη για τα εγκλήματά της από τον Ελληνικό λαό έχει το θράσος να συνεργάζεται με τις Αλβανικές αρχές στην εξόντωση του Ελληνικού στοιχείου στην Βόρειο Ήπειρο και από πάνω να παριστάνει και τον...εθνοσωτήρα!!! Το θράσος της δεν έχει όρια.

Ε. Φιλιππίδης

 

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα