:: ::

 
 
 

 

             Αναρχικοί ενάντια στον φασισμό και στον μισελληνισμό

 

«Κρεμάλα στους Έλληνες», «Κρεμάλα στους ξένους», «Κρεμάλα στους Ελληνόψυχους», «Κρεμάλα στους Εβραίους», γράφτηκε στους τοίχους των Εξαρχείων. Τί ντροπή για τους αναρχικούς. Ντροπή να εισβάλλουν στο στέκι μας οι φασίστες και να γράφουν τέτοια ρατσιστικά συνθήματα στους τοίχους.

Άμεση ήταν η αντίδραση όλων των αναρχικών ομάδων που καταδίκασαν τον ρατσισμό, τον αντισημιτισμό, τον μισελληνισμό και τον φασισμό, που οδηγούν αναπόφευκτα σε ολοκαυτώματα τύπου Άουσβιτς και Σκυθόπολης. Επικεφαλής αναρχικών ομάδων δήλωσαν ότι τέτοια συνθήματα προσβάλλουν τους αναρχικούς και αποδεικνύουν τον αρρωστημένο εγκέφαλο ρατσιστών των φασιστών οι οποίοι πρέπει να απομονωθούν και να τιμωρηθούν σκληρά.

Αντισημιτισμός και μισελληνισμός έχουν εισβάλλει στις τάξεις των φασιστών και απειλούν την ανθρωπότητα. Οι αναρχικοί δεν επιτρέπεται να στέκονται άπραγοι μπροστά σε αυτή την απειλή για την ανθρωπότητα. Εβραίοι, αναρχικοί και Έλληνες ορθώνουν το ανάστημά τους και τσακίζουν το φασιστικό κτήνος που τόλμησε να σηκώσει κεφάλι.

Ο κόσμος πιά έχει ωριμάσει και δεν διακατέχεται από τα παλιά ρατσιστικά συμπλέγματα. Σέβεται την διαφορετικότητα του άλλου και τις μειονότητες. Η κοινωνία σε μεγάλο βαθμό έχει ευαισθητοποιεί κυρίως χάρη στις ενέργειες πολλών αριστερών και αναρχοαυτόνομων οργανώσεων που αγωνίζονται να σταματήσουν τις φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις κατά των μειονοτήτων. Έλληνες και αναρχικοί πάντα υποστήριζαν τον αγώνα κατά του φασισμού μέσα στο κράτος καταστολής.

Οποιαδήποτε επίθεση κατά μειονοτήτων, Ελλήνων, Εβραίων, είναι αντι-αναρχική, φασιστική και ρατσιστική. Έχει σκοπό να πλήξει το αναρχικό κίνημα. Αναρχισμός και ισχυρή Ελληνική ταυτότητα πάντα πήγαιναν χέρι-χέρι στον διεθνή αγώνα κατά του παγκοσμίου μισελληνισμού, σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Η αριστερά ήταν και είναι ο κύριος δρόμος για την καταπολέμηση του μισελληνισμού και του αντισημιτισμού στις ρατσιστικές κοινωνίες. Η αριστερά πάντα πρωταγωνίστησε στην παύση των διώξεων κατά Εβραίων και Ελλήνων. Οι κατατρεγμένοι βρήκαν θαλπωρή και ασφάλεια στους κόλπους της αναρχοαυτόνομης αριστεράς. Η διεθνιστική αριστερά στάθηκε αρωγός στην σωτηρία των μειονοτικών εθνισμών κατά των βαρβάρων και φασιστικών εθνικισμών.

Ως αναρχικοί πρέπει να σεβαστούμε την διαφορετικότητα των Αλβανών, των Ελλήνων, των Εβραίων, των μαύρων, των ασιατών και όλων των κατατρεγμένων εθνοτήτων. Να κτυπήσουμε αλύπητα τις διακρίσεις και να σεβαστούμε την διαφορετικότητα των Ελλήνων. Να κτυπήσουμε αλύπητα τον εθνικισμό για να σώσουμε τον εθνισμό των Ελλήνων. Να απομονώσουμε τους φασίστες των Εξαρχείων. Να κτυπήσουμε την αφομοίωση και τον εθνικισμό για να σώσουμε τον γενετικό και πολιτιστικό διαχωρισμό των μειονοτήτων.

Να βάλουμε τέλος στον ανθελληνικό κανιβαλισμό. Αλληλεγγύη στους Έλληνες. Οι δολοφονίες Ελλήνων μεταναστών, οι ξυλοδαρμοί από τα σώματα ασφαλείας, οι βιασμοί Ελληνίδων προκαλούν ακόμη μία φορά την οργισμένη αντίδραση κατά του εθνικισμού, του μισελληνισμού και του ρατσισμού.

Η διαχείριση του φόβου από τους φασίστες πρέπει να σταματήσει. Να βάλουμε τέλος στον ανθελληνικό κανιβαλισμό. Αλληλεγγύη στους Έλληνες. Οι δολοφονίες Ελλήνων μεταναστών, οι ξυλοδαρμοί από τα σώματα ασφαλείας, οι βιασμοί Ελληνίδων προκαλούν ακόμη μία φορά την οργισμένη αντίδραση κατά του εθνικισμού, του μισελληνισμού και του ρατσισμού.

Σύνορα, συναγερμοί, συρματοπλέγματα, μικροαστικά συμπλέγματα, επιθέσεις, εξευτελισμοί, λεηλασία, μισελληνισμός, επεκτατισμός στα βαλκάνια, αλβανικός «ειρηνευτικός» στρατός κατοχής, αλβανικός εθνικισμός, φυλετική και πολιτισμική ανωτερότητα, αντισημιτισμός, στρατόπεδα συγκεντρώσεως, απαγορεύσεις κυκλοφορίας, εθνική ομοψυχία, κοινωνική συναίνεση, είναι οι απόλυτοι εχθροί των αναρχικών.

Έλληνες και αναρχικοί θέλουν μία Ευρώπη ανοικτή που αντί να δομείται ως φρούριο, να δώσει χώρο στους Έλληνες μετανάστες και μετανάστριες, να καταργήσει τις διακρίσεις σε βάρος τους-ιδιαίτερα προς τις γυναίκες. Για τα δικαιώματα των γυναικών που είναι μετανάστριες και Ελληνίδες αξιώνουμε την τακτοποίηση των παρανόμων, το δικαίωμα εγγυημένης παραμονής όλων, την πολιτιστική και γενετική αυτονομία τους, και την ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων.

Αξιώνουμε τον τερματισμό των συλλήψεων και απελάσεων, το κλείσιμο των κέντρων κράτησης, το σεβασμό στο δικαίωμα ασύλου και την αναγνώριση της θέσης πρόσφυγα για τις γυναίκες θύματα διακρίσεων και σεξιστικών διώξεων ή σεξιστικής βίας, καθώς και των θυμάτων καταδίωξης και διακρίσεων λόγω Ελληνικής ή άλλης εθνοφυλετικής καταγωγής.  

Αξιώνουμε την προστασία της Ελληνίδας μετανάστριας ανεξάρτητα από την οικογενειακή της κατάσταση, μητέρας, κόρης, αδελφής, καθώς και την δυνατότητα διαζυγίου χωρίς την απώλεια του δικαιώματος παραμονής.

Σκοπός των αναρχικών είναι να μετατραπούν όλα τα ρατσιστικά, μισελληνικά, φασιστικά υποκείμενα στους μεγαλύτερους κυνηγούς των διωκτών του Ελληνισμού και των μειονοτήτων. Και θα γίνει αυτό όταν οδηγηθούν πάνω τους όλοι οι πεινασμένοι και κατατρεγμένοι του κόσμου. Όταν όλοι οι πεινασμένοι και κατατρεγμένοι του κόσμου πέσουν πάνω στους μισέλληνες ρατσιστές και εθνικιστές φασίστες να τους λεηλατήσουν, να τους βιάσουν τις γυναίκες, να τους αρπάξουν το φαγητό, την δουλειά, την γυναίκα, το σπίτι, τα χρήματα. Τότε θα νοιώσουν τον ίδιο πόνο με τον πόνο που νοιώθουν τόσους αιώνες οι κατατρεγμένοι Έλληνες και οι άλλες διωκόμενες μειονότητες, που υφίστανται αυτά τα δεινά. Τότε οι φασίστες θα εγκαταλείψουν τον μισελληνικό ρατσισμό τους.

Αναρχία και εθνισμός παρελαύνουν ξεχωριστά αλλά κτυπάνε μαζί το τέρας του εθνικισμού.

Όμως δεν άργησαν οι φασίστες να αντεπιτεθούν με την προπαγάνδα τους που πάντα καιροφυλακτεί μέσα στους κόλπους μας. Πολλές ομάδες φασιστών προσπαθούν να συνδέσουν την αναρχία με τον εθνικισμό. Έτσι σε προκηρύξεις τους οι φασίστες έγραψαν συνθήματα με περίεργες συνηχήσεις και συνειρμούς: «Εθνικισμός σημαίνει αναρχία. Ο εθνικισμός είναι η συνέχεια της αναρχίας με άλλα μέσα. Η αναρχία είναι η συνέχεια του εθνικισμού με άλλα μέσα. Αναρχικοί εθνικιστές. Εθνικιστές αναρχικοί κατά των λαθρομεταναστών. Να καταργήσουμε το κράτος των αναρχικών. Κάτω τα αναρχικά αφεντικά». Και άλλα τέτοια συκοφαντικά συνθήματα.

Η απάντηση αναρχικών και μειονοτήτων ήταν άμεση: «Κάτω τα χέρια από τους Έλληνες και τις μειονότητες. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Δουλειά στους Έλληνες και όχι στους μισέλληνες, εθνικιστές και ρατσιστές». Πολύ καλή δουλειά κάνουν και οι Αλβανοί αναρχικοί για να υποστηρίξουν τους Έλληνες μετανάστες από τις διώξεις των εθνικιστών και των ρατσιστών που οργιάζουν μέσα στην Αλβανία.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα περίοδο διώξεων των Ελληνικών μειονοτήτων μέσα και έξω από το κράτος που στοχεύει στην γενοκτονία των Ελλήνων μεταναστών ώστε να διαμορφωθεί ένα περιβάλλον που θα εγγυάται τα συμφέροντα των εθνικιστών και των φασιστών έχοντας θέσει ασφυκτικούς όρους επιβίωσης για τους Έλληνες πρόσφυγες.

Αυτή η επιχείρηση σημαίνει την ένταση της τρομοκράτησης και τον εκφοβισμό των Ελλήνων από τους μηχανισμούς καταστολής των φασιστών σε όλη την Ευρώπη, παράλληλα με την καλλιέργεια κλίματος μισελληνισμού και ρατσισμού το οποίο αναλαμβάνουν να δημιουργούν τα ΜΜΕ για την απόσπαση συναίνεσης ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων.

Απόδειξη αποτελεί τα μεγάλης έκτασης ρατσιστικά πογκρόμ κατά Ελλήνων από κρατικές και παρακρατικές συμμορίες που ακολούθησαν την ποδοσφαιρική αναμέτρηση στις αρχές Σεπτέμβρη. Οι καθημερινές μαζικές απελάσεις. Οι εκατοντάδες δολοφονίες στα σύνορα, στα ναρκοπέδια και στα σαπιοκάραβα.

Απόδειξη αυτής του πογκρόμ αποτελεί ο βασανισμός στην Γεωργία χιλιάδων Ελλήνων προσφύγων από Γεωργιανούς ρατσιστές, όπου οδηγήθηκαν βίαια σε κρατητήρια ώστε να αποσπαστούν πληροφορίες για Έλληνα μετανάστη που απέδρασε από συγκεκριμένο τμήμα όπου κρατούνταν.

Απόδειξη αυτού του πογκρόμ αποτελούν οι επί μέρες ξυλοδαρμοί αλυσοδεμένων και ανυπεράσπιστων Ελλήνων στα μπουντρούμια του Αφγανιστάν από Αφγανούς φασίστες. Η φάλαγγα, το ξεγύμνωμα και η απειλή βιασμού ανηλίκων, οι δεκάδες κακώσεις, οι εκδορές και οι μώλωπες, τα σακατεμένα κορμιά ταλαιπωρημένων και κυνηγημένων ανθρώπων, ο φόβος στα μάτια αυτών που βιώνουν στο πετσί τους την ρατσιστική και μισελληνική κτηνωδία, αυτό είναι το αληθινό παγκόσμιο δράμα.

Στην βία ρατσιστών, μισελλήνων και φασιστών, οι σύντροφοι αντιτάσσουν πρακτικές κοινωνικής αντιβίας, οξύνοντας τον κοινωνικό και ταξικό αγώνα. Οργισμένοι αναρχικοί, αντιεξουσιαστές και αυτόνομοι σύντροφοι επιτέθηκαν σε όλη την Ευρώπη σε στέκια Αφγανών φασιστών και Γεωργιανών ρατσιστών προκαλώντας ζημιές μετά την αποκάλυψη βασανιστηρίων κατά μειονοτήτων και δυστυχών Ελλήνων, που θυμίζουν εικόνες Γκουαντανάμο και Αμπού Γκράιμπ.

Η αντιρατσιστική επίθεση κατά των ρατσιστών και μισελλήνων αποτελεί μια πράξη κοινωνικής δικαιοσύνης που διατυμπάνισε ότι η κοινωνική και ταξική αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων αποδεικνύεται έμπρακτα στον αγώνα ενάντια στην κυριαρχία κράτους και κεφαλαίου. Στον αγώνα ενάντια στη βαρβαρότητα και τα καθημερινά εγκλήματα της εξουσίας. Στον αγώνα κατά του ρατσισμού, του μισελληνισμού και του φασισμού.

Στον κόσμο των ρατσιστών και των φασιστών είμαστε όλοι Έλληνες. Κάτω τα χέρια από τους Έλληνες. Βία στην βία του μισελληνισμού και του ρατσισμού. Έχουμε ανοικτούς λογαριασμούς με τους φασίστες και τους ρατσιστές που παριστάνουν τους «αγανακτισμένους πολίτες».  

Αποκορύφωμα ρατσιστικού, μισελληνικού και εθνικιστικού παραληρήματος αποτελεί η γλοιώδη υποταγή των φασιστών στα Αλβανικά ιμπεριαλιστικά σχέδια. Όμως οι συγκρούσεις μεταξύ ρατσιστών και αναρχικών δεν έχουν τέλος. Οι Αλβανοί εθνικιστές δεν πρόκειται να πτοήσουν τους αναρχικούς αγωνιστές που μάχονται για την ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Το ρατσιστικό πογκρόμ που εξαπέλυσαν κρατικές και παρακρατικές συμμορίες εναντίον Ελλήνων μεταναστών που βγήκαν στους δρόμους μετά από μια ποδοσφαιρική νίκη είναι το αποκορύφωμα του εθνικιστικού παραληρήματος που συστηματικά καλλιεργήθηκε και απενοχοποιήθηκε ακόμα και από τους δήθεν «προοδευτικούς» λακέδες της εξουσίας.

Τα ρατσιστικά πογκρόμ κατά Ελλήνων και Εβραίων από «αγανακτισμένους» φασίστες, που δεν άκουσαν τίποτε για μαχαιρώματα και δολοφονίες Ελλήνων και Εβραίων από Αλβανούς ρατσιστές, ούτε για τα αίσχη των Αλβανών εθνικιστών μέσα στα Τίρανα κατά των Ελληνικών, Εβραϊκών και άλλων κοινοτήτων, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.  

Τα γεγονότα ρατσιστικής βίας στην Αλβανία ξέσπασαν μέσα σε ένα κλίμα μισαλλοδοξίας. Είναι καρπός της μακροχρόνιας διάχυσης του μισελληνισμού και του ρατσισμού, ως εργαλεία για την εξοντωτική εκμετάλλευση και καταπίεση των Ελλήνων, αλλά και για την υποταγή όλων των προλετάριων, ντόπιων και ξένων. Διότι η επικράτηση των ρατσιστικών διαχωρισμών εις βάρος της ταξικής συνείδησης αφαιρεί από τους καταπιεσμένους το μοναδικό όπλο που έχουν να αντιτάξουν απέναντι στους δυνάστες τους, την αλληλεγγύη.

Έλληνες και μη-Έλληνες εργάτες αγωνίζονται κατά των φασιστικών και μισελληνικών αφεντικών.

Η δαιμονοποίηση των Ελλήνων μέσα από την ρατσιστική προπαγάνδα προσφέρει στα αφεντικά στρατιές αναλώσιμων ανθρώπων που όταν δεν δολοφονούνται στα σύνορα και δεν κλείνονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, χρησιμοποιούνται ως σκλάβοι κάτω από ένα καθεστώς τρομοκρατίας.

Ταυτόχρονα προωθείται ο εκφασισμός ολόκληρης της κοινωνίας, που μέσα από την διάδοση του μισελληνισμού επιχειρείται να μετατραπεί σε συνένοχο στα ρατσιστικά εγκλήματα συναινώντας στους διωγμούς και τις ταπεινώσεις που βιώνουν καθημερινά οι Έλληνες εργάτες στους χώρους δουλειάς. Έτσι νομιμοποιείται η ρατσιστική βία των μισελληνικών κατασταλτικών μηχανισμών και η ένταση της εκμετάλλευσης.

Απέναντι στην μισελληνική και αντισημιτική υστερία και την προσπάθεια εκφασισμού της κοινωνίας, να αντιτάξουμε το όπλο των καταπιεσμένων, την αλληλεγγύη και την ελληνική μας συνείδηση.

Απέναντι στην ελληνοφοβία και τον ρατσισμό να αντιτάξουμε την αλληλεγγύη προς τους κατατρεγμένους Έλληνες. Το κράτος και τα αφεντικά που χειραγωγούν την κοινωνία με εθνικιστικούς πανηγυρισμούς και ψεύτικες γιορτές, θα μας βρουν μπροστά τους, Έλληνες και αναρχικούς μαζί, στην πραγματική γιορτή των εξεγερμένων. Στους δρόμους και στα οδοφράγματα όπου θα ξεσπάσει η ταξική μας οργή. Στον αγώνα για την καταστροφή του κόσμου της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

Η αλληλεγγύη των λαών να γίνει ο τάφος των αφεντικών και των μισελλήνων. Η αλληλεγγύη Ελλήνων και αναρχικών να γίνει ο τάφος των ρατσιστών και των φασιστών. Να απομονώσουμε το ρατσισμό. Να αγκαλιάσουμε τους Έλληνες. Να τους δώσουμε ψωμί και δουλειά.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών σφραγίστηκαν από το πρωτοφανές για τα σημερινά δεδομένα κύμα αντιρατσιστικής πάλης και ηρωισμού κατά αφεντικών, εμπόρων ναρκωτικών, μισελλήνων ρατσιστών και αντισημιτών φασιστών που ληστεύουν και λυμαίνονται το δημόσιο, με αποκορύφωμα την λυτρωτική τιμωρία Αλβανού εμπόρου ναρκωτικών. Όλα αυτά διαψεύδουν όσους είχαν υποτιμήσει τον ανερχόμενο ηρωισμό των Ελλήνων και των δυναμικών μειονοτήτων.

Όμως φασιστικές φράξιες εθνικιστών μας επιτίθεται συνεχώς με νέο υβρεολόγιο. Συγκεκριμένα έγραψαν σε ανακοίνωση ειρωνευόμενοι τον ταξικό αγώνα των συντρόφων: «Δεκαπέντε χρόνια μετά την έλευση στην Ελλάδα των ξένων εμπόρων ναρκωτικών και μαστροπών (με πληθυσμιακά κυρίαρχο το ρεύμα από την Αλβανία) η πολιτεία όχι μόνο δεν μπόρεσε να ασκήσει εκείνη την κοινωνική πολιτική ένταξης των μαστροπών, ούτε της κατάλληλης ρατσιστικής και μισελληνικής διαπαιδαγώγησής των, αλλά συνεχίζει να τους καταδιώκει. Αφήστε τα ναρκωτικά ελεύθερα. Φυλακισμένοι αναρχικοί. Αναρχία και πνευματική πρέζα πάνε μαζί. Δώστε πρέζα στον λαό. Αναρχικοί υπερεξουσιαστές. Νεοταξίτες αναρχικοί. Πορεία έκαναν γραφικοί σύλλογοι αναρχικών βιασθέντων από Αλβανούς. Αναρχικοί, φονιάδες των λαών», και άλλες τέτοιες ποταπές ανακοινώσεις που προσβάλλουν τους αναρχικούς συντρόφους.

Αυτά είναι τα απαράδεκτα αποτελέσματα μίας πολιτείας που εδώ και δεκαετίες αδιαφορεί για το πρόβλημα του ρατσισμού και του μισελληνισμού. Όχι μόνον «χαϊδεύει» τις πιο πρωτόγονες ρατσιστικές συμπεριφορές, είτε αυτές προέρχονται από δηλώσεις θεσμικών παραγόντων είτε από γραφικούς «συλλόγους αλλοδαπών μεταναστών», αλλά επιπλέον ολιγώρησε στο να δώσει κατάλληλη αντιρατσιστική διαπαιδαγώγηση στους μη-Έλληνες πολίτες.

Αντί να προωθήσει την πολυπολιτισμικότητα σεβόμενη την διαφορά όλων των εθνοφυλετικών μειονοτήτων, η αυταρχική πολιτεία προσπαθεί να τις αφομοιώσει με πρόσχημα την «ένταξη», πράγμα που αποτελεί πολιτιστική γενοκτονία.

Κανείς αναρχικός δεν πρέπει να υποστηρίζει πολιτικές «ένταξης» των αλλοδαπών μεταναστών διότι αποτελούν το πρόσχημα για φυλετική και πολιτιστική γενοκτονία. Πρόκειται για τον πιό ύπουλο φασισμό. Με πρόσχημα την «ένταξη» των αλλοδαπών μεταναστών τούς επιβάλλεται η ισοπέδωση και ομογενοποίηση στο χριστιανοφασιστικό κατεστημένο.

Όποιος αναρχικός αρνείται την ξεχωριστή, αυτόνομη και αντι-αφομοιωτική ανάπτυξη των μειονοτήτων στην Ελλάδα, δεν είναι αναρχικός. Είναι προβοκάτορας του χριστιανοφασιστικού κατεστημένου. Η επιβολή της «ένταξης στην κοινωνία» αποτελεί το πρόσχημα για την κατάργηση των εθνοφυλετικών και πολιτιστικών ιδιαιτεροτήτων των μειονοτήτων. Αποτελεί άρνηση του πολυπολιτισμού, και ως τέτοια είναι εθνικιστική και όχι αναρχική πρόταση.

Αλλιώς οι αναρχικοί θα κατηγορηθούν, και δικαίως, ότι καταπνίγουν τον εθνισμό των Αλβανών, των Ελλήνων, των Εβραίων, των Βουλγάρων και άλλων μειονοτήτων, ότι θέλουν να υποσκάψουν τα συμφέροντα των μειονοτήτων και να τα αντικαταστήσουν με ταξικά συμφέροντα, και ότι παίζουν το αφομοιωτικό και καταπιεστικό παιχνίδι των εθνικιστών.

Αν δεν προσέξουμε, αν δεν κατανοήσουμε το πόσο επικίνδυνο, φασιστικό και ρατσιστικό είναι το παιχνίδι της κυβέρνησης «περί ένταξης των αλλοδαπών», θα κατηγορηθούμε ότι προωθούμε μία «νέα πολιτική εθνικής ενότητας». Και τότε δικαίως οι αντίπαλοί μας θα μας κατηγορούν ότι «οι αναρχικοί έχουν μετατραπεί σε δεκανίκι των εθνικιστών». Καμμία «ένταξη» των αλλοδαπών, ο πολυπολιτισμός απαιτεί πλήρη εθνοφυλετική και πολιτιστική αυτοδιάθεση.

Εδώ και πολλά χρόνια, τα ρατσιστικά ΜΜΕ, με αφορμή μεμονωμένα περιστατικά που γενικεύονται σκανδαλωδώς ή αξιοποιώντας όλα τα εθνικιστικά ταμπού, φρόντιζαν επιμελώς να δηλητηριάζουν με ανθελληνική και αντισημιτική προπαγάνδα τον ιστό της κοινωνίας, κάνοντας μονομερή και προκατειλημμένα ρεπορτάζ που εξυπηρετούσαν τις επιδιώξεις της μισαλλοδοξίας, του μισελληνισμού και του φασισμού.

Ο μέσος πολίτης αδυνατώντας να δει τα πράγματα από τη σκοπιά των Ελλήνων που υφίστανται τα πάνδεινα δουλεύοντας απλήρωτες υπερωρίες για ένα κομμάτι ψωμί σε αδίστακτους εργοδότες, και μη έχοντας σφαιρική εικόνα της πραγματικότητας, πέφτει εύκολο θύμα στη ρητορική των επιτήδειων ρατσιστών. Αντί τα ΜΜΕ να καλούν τους ρατσιστές να δουν τα πράγματα από την σκοπιά του Έλληνα, καλούν τον Έλληνα να δει τα πράγματα από την σκοπιά του ρατσιστή.  

Μπροστά στο φαινόμενο του ρατσισμού το κράτος κλείνει τα μάτια, αφού πάγια πολιτική όλων των κυβερνήσεων υπήρξε η δημιουργία κλίματος ανασφάλειας και φόβου μέσα στους κόλπους των Ελλήνων, ώστε να μην σηκώνουν κεφάλι διεκδικώντας τα αυτονόητα δικαιώματα τους.

Χρέος κάθε δημοκράτη είναι να απορρίψει την ιδεολογία του μίσους και της ρατσιστικής βίας, για να διατηρηθούν άσβεστες κάποιες εστίες ανθρωπιάς και πολιτισμού που εξακολουθούν να υπάρχουν μέσα σε μία ρατσιστική και μισελληνική κοινωνία που κατόρθωσε να επιδείξει διεθνώς ένα απεχθές πρόσωπο.

Ο ρατσισμός και η ελληνοφοβία, ο διχασμός μέσα στους εργαζόμενους και τη νεολαία και η καλλιέργεια μίσους ανάμεσα σε γειτονικούς λαούς είναι μια μόνιμη επιδίωξη των κυρίαρχων αστικών δυνάμεων της χώρας, αλλά και των ισχυρών της γης. Δεν επιτρέπεται οι αναρχικοί να παραβλέπουν την κυρίαρχη ρατσιστική μισελληνική τάση που αναπτύσσεται σε εθνικιστικούς κύκλους, και να την αφήνουν αναπάντητη.

Η ξενοφοβία δεν πρέπει να διαπεράσει την κοινωνία μας. Οι Έλληνες είναι ξένοι αλλά πάνω απ’ όλα είναι άνθρωποι σαν και εμάς. Ο πολιτισμός τους, τα ήθη και τα έθιμά τους δεν πρέπει να μας προκαλούν ξενοφοβία, αλλά αντιθέτως πρέπει να τους αγκαλιάσουμε με συμπάθεια.

Οι ξένοι εργάτες είναι αδέλφια μας στην καταπολέμηση των ρατσιστικών, αντισημιτικών, μισελληνικών και αντεργατικών επιδιώξεων. Η ταξική ενότητα δεν είναι μία παγίδα όπου μέσα θα εκκολαφθούν μισελληνικές επιδιώξεις. Οι Έλληνες  έχουν πατρίδα και δεν μπορεί να τους την στερήσουν οι φασίστες και οι εθνικιστές. Το δικαίωμα της εθνικής αυτοδιαθέσεως δεν μπορεί να καταστρατηγηθεί από τα μισελληνικά εθνικιστικά αφεντικά.

Οι Έλληνες μετανάστες είναι οι σύγχρονοι δούλοι. Αφ’ ενός γιατί οι μετανάστες ζουν υπό καθεστώς ομηρίας και τρομοκρατίας, αφ’ ετέρου επειδή οι αλλοδαποί εργαζόμενοι παραβλέπουν ότι έχουν κοινά συμφέροντα, αντιμετωπίζοντας τους Έλληνες ανταγωνιστικά ή εχθρικά.

Είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσουν όλοι οι καταπιεσμένοι, ανεξαρτήτως εθνικότητας, τα κοινά συμφέροντα που τους συνδέουν και να παλέψουν ενωμένοι ενάντια στα ρατσιστικά αφεντικά. Απέναντι στον εφιάλτη των μεταναστών για αφομοίωση στα μικροαστικά πρότυπα να αντιπαρατάξουμε τον αντικαθεστωτικό αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση και την πολιτιστική αυτοδιάθεση.

Οι Έλληνες εργάτες είναι αδέλφια μας. Σε μια εποχή οικονομικής ανέχειας, μεγάλης ανεργίας, αυταρχισμού, συνολικής έκπτωσης των δικαιωμάτων μας, το ρατσιστικό δηλητήριο του τρόμου ενάντια στους φτωχούς Έλληνες, έχει το αποτέλεσμά του στις ψυχές και στα μυαλά μας. Η αναρχία δεν μπορεί παρά να τιμωρεί τον εθνικισμό και τον φασισμό. Δεν μπορεί παρά να τιμωρεί τον ρατσισμό και τον μισελληνισμό.

Οι κατηγορίες των εθνικιστών ότι οι αναρχικοί βαπτίζουν τους αλλοδαπούς ως μετανάστες, ενώ είναι λαθρομετανάστες, για να τους μετατρέψουν σε νόμιμους σκλάβους, είναι άδικες. Οι εθνικιστές ισχυρίζονται ότι έτσι οι αναρχικοί συνειδητά παραδίνουν τους μετανάστες στα κυκλώματα του οργανωμένου εγκλήματος, του δουλεμπορίου, της πορνείας, των μισθωτών σκλάβων, της μαύρης αγοράς.  

Οι εθνικιστές έφτασαν στο σημείο να πουν ότι οι αναρχικοί φακελώνουν τους Έλληνες και τους θεωρούν «εγκληματίες» και «τρομοκράτες» σύμφωνα με τη νέα γενιά αναρχο-τρομοκρατικών νόμων. Και ότι δήθεν οι αναρχικοί ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση την κατάργηση της Ευρωπαϊκής ακτοφυλακής για να μπορούν οι δουλέμποροι να κάνουν ανεμπόδιστα το έργο τους και συγχρόνως να περνούν ελεύθερα τα καραβάνια των οργανωμένων τρομοκρατών.

Οι εθνικιστές μας κατηγορούν για ρατσισμό και μισελληνισμό προβάλλοντας έτσι τον δικό τους μισελληνισμό πάνω μας. Ισχυρίζονται ότι με την ανθελληνική μας στάση έχουμε φτωχύνει τον Ελληνικό λαό και από πάνω παριστάνουμε τους προστάτες των φτωχών.

Μάλιστα φανατικοί εθνικιστές έφτασαν να διαδίδουν ότι «Οι αναρχικοί είναι τα αφεντικά, με μπάτσους τους Αλβανούς, οι οποίοι από κοινού επιτίθενται κατά των φτωχών Ελλήνων για να τους καταληστεύσουν. Οι αναρχικοί ρατσιστές διδάσκουν στους ντόπιους εργάτες να αγαπούν σαν ταξικά τους αδέρφια, τους παράνομους αλλοδαπούς εργάτες που εισβάλλουν στην αγορά εργασίας, σπάζοντας έτσι το μεροκάματο. Όλα τα συνθήματα των αναρχικών είναι συνθήματα μασκαρεμένων καπιταλιστών, εξυπηρετούν μόνον τα συμφέροντα των αφεντικών και των ιμπεριαλιστών. Οι αναρχικοί είναι οι πιό συνειδητοί απεργοσπάστες. Οι αναρχικοί θέλουν τους ξένους για να συγκρούονται με τους Έλληνες εργάτες, και όχι με το καθεστώς».

Στο σύνθημά μας ότι οι μετανάστες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό είναι οι σύγχρονοι δούλοι, αυτοί οι φανατικοί εθνικιστές έγραψαν ότι «Και εσείς τα ρατσιστικά αναρχικά δίποδα, είστε οι σύγχρονοι δουλέμποροι. Εσείς οι μισάνθρωποι αναρχικοί προσφέρετε τους λαθρομετανάστες βορά στους καπιταλιστές και μετά υποκριτικά κλαψουρίζετε υπέρ τους. Εσείς δημιουργήσατε το πρόβλημα, εσείς αποτελείτε τους υπηρέτες των αφεντικών και από πάνω παριστάνετε τους πολέμιους των αφεντικών. Πίσω από τους αναρχικούς κρύβονται οι καπιταλιστές».

Αυτές οι ύβρεις και οι συκοφαντίες δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες. Οι αναρχικοί ουδέποτε υπήρξαν μισέλληνες. Αντιθέτως υποστήριξαν τους Έλληνες όποτε υπέστησαν διώξεις. Ουδέποτε υποστήριξαν διώξεις κατά Ελλήνων ή κατά της Ελληνικής εθνοφυλετικής και πολιτιστικής ταυτότητας. Αυτό το πράττει το ρατσιστικό χριστιανοφασιστικό κατεστημένο και το προβάλλει πάνω μας.

Είναι ανάγκη να κατανοήσουμε ότι έχουμε κοινά προβλήματα με τους Έλληνες, ότι δεν είναι εχθροί, αλλά ότι έχουμε κοινούς εχθρούς. Δεν χρειάζονται οίκτο και φιλανθρωπία, αλλά την αλληλεγγύη μας γιατί είναι οι πραγματικοί σύντροφοι στον κοινό αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση, στην αδικία και στην ταπείνωση. Να υψώσουμε τα δικά μας τείχη, ενάντια στις ρατσιστικές απόψεις που προπαγανδίζουν ότι κινδυνεύουμε από τους Έλληνες.

Οι ρατσιστικές επιθέσεις κατά των Ελλήνων οδηγούν στον διχασμό. Έχουν στόχο να λειάνουν το έδαφος των αντιλαϊκών ρατσιστικών πολιτικών, του φασισμού και του εθνικισμού. Αποδεικνύουμε την συντροφική αλληλεγγύη μας στους Έλληνες ζητώντας άμεση νομιμοποίηση χωρίς προϋποθέσεις ή εξαιρέσεις όλων των αιτημάτων τους για σεβασμό της ξεχωριστής εθνοφυλετικής και πολιτιστικής τους ταυτότητας, κάτι που το ζητάμε για όλες τις μειονότητες μέσα και έξω από τα Βαλκάνια.

Η πραγματική συμπαράσταση και αλληλεγγύη των καταπιεζόμενων λαών δεν μπορεί να είναι αγώνας ανθελληνικός. Αυτός ο αγώνας περνά μέσα από την ανατροπή της χριστιανοφασιστικής τυραννίας. Ας το καταλάβουν επιτέλους οι συκοφάντες μας, οι αναρχικοί είναι ενάντιοι στο ρατσισμό. Επιδεικνύουν αλληλεγγύη στους Έλληνες και όχι στους μισέλληνες ρατσιστές.

Έχουν γίνει πολλά συλλαλητήρια των αναρχικών ταυτόχρονα σε πολλές χώρες της Ευρώπης που λένε ΟΧΙ στους ρατσιστικούς νόμους των ξένων κυβερνήσεων, ποτέ ξανά στον φασισμό. Όλοι ενωμένοι στον αγώνα ενάντια στην παγκοσμιοποίηση του ρατσισμού, της ελληνοφοβίας, της φτώχειας, της ανεργίας, των πολέμων, του αντισημιτισμού.

Έχουν γίνει πολλές διαμαρτυρίες αναρχικών στην Ευρώπη με εξώδικες διαμαρτυρίες κατά ΜΜΕ που δημοσιεύουν αγγελίες για εργασία ή κατοικία με ελληνόφοβα ρατσιστικά κείμενα, όπως ενδείξεις τύπου «Όχι Έλληνες».

Μέσα σε μια κοινωνία κατανάλωσης και γενικευμένης απάθειας είναι αναγκαίος ο «ξένος», αυτός που απειλεί να μολύνει την ευημερία και την ασφάλεια που επικρατεί. Κάθε έγκλημα που αφορά Έλληνες προβάλλεται από τα τηλεοπτικά κανάλια και τις εφημερίδες με τρανταχτούς τίτλους ενώ ταυτόχρονα φροντίζουν να εμπλουτίζουν τη «συνταγή» με αρκετές έρευνες και δείκτες που «αποδεικνύουν» την υψηλή εγκληματικότητα των Ελλήνων. Κάθε είδηση που αφορά έναν ομοφυλόφιλο, έναν Έλληνα, έναν αναρχικό, έναν διαφορετικό, μετατρέπει τον τηλεθεατή σε αδηφάγο τέρας που περιμένει και άλλες λεπτομέρειες σε ένα απάνθρωπο κυνήγι μαγισσών.

Σε έναν κόσμο που ορίζεται με οικονομικούς δείκτες και απαξίωση για την ανθρώπινη ζωή είμαστε όλοι μετανάστες. Σε έναν κόσμο που διώκονται οι Έλληνες είμαστε όλοι Έλληνες. Για μας, αλλά και για το διεθνές δίκαιο αυτοί οι άνθρωποι είναι πολιτικοί πρόσφυγες. Και χρέος όλων των χωρών είναι να τους παρέχουν πολιτικό άσυλο. Εμείς από τη μεριά μας, μαζί με το παγκόσμιο αντιρατσιστικό κίνημα, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για νομιμοποίηση και προστασία όλων των Ελλήνων μεταναστών, σε όποια χώρα και αν βρίσκονται.

Οι αναρχικοί και οι Έλληνες αγωνίζονται κατά του ρατσισμού και του εθνικισμού. Όχι στους διωγμούς Ελλήνων, όχι στους διωγμούς μειονοτήτων, όχι στο εθνικό ξεκαθάρισμα.

Στους φασίστες και στους ρατσιστές που έγραψαν συνθήματα στους τοίχους όπως «Κρεμάλα στους Ελληνόψυχους», οι αναρχικοί όλου του κόσμου απαντούν: «Κρεμάλα στους φασίστες, στους μισέλληνες, και στους ρατσιστές».

 

Ε. Μπαρζώκας

8η Λήγοντος μηνός Μεταγειτνιώνος, έτους 2781 μετά πρώτην Ολυμπιάδα 

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα