:: ::

 
 
 

 

Ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας προς την ισραηλινή και την ιορδανική κυβέρνηση

 

Η Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα συγχαίρει τις αρχές του Ισραήλ και της Ιορδανίας για την ενέργειά τους να κατεβάσουν την ελληνική σημαία από κτήρια του πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Αυτός ο διαχωρισμός αποτελούσε πάγιο αίτημα της Εκκλησίας προς τις ξένες κυβερνήσεις, ώστε να σταματήσει επιτέλους η σύγχυση μεταξύ Ελλήνων και χριστιανών.

Η Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα συγχαίρει όσους χριστιανούς αποφάσισαν να πωλήσουν ακίνητα του πατριαρχείου Ιεροσολύμων σε Εβραίους πολίτες. Αυτό αποτελεί ένδειξη ελαχίστου σεβασμού προς τον εβραϊκό λαό. Δεν επιτρέπεται το πατριαρχείο Ιεροσολύμων να κατέχει παρανόμως περιουσία του εβραϊκού λαού.

Η Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα συγχαίρει και ενθαρρύνει τους Άραβες στον αγώνα τους για να αναλάβουν τον έλεγχο του πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Η απομάκρυνση των «ελληνορθοδόξων» είναι κάτι που πρέπει να το πράξουν άμεσα. Άλλως, αν αδρανήσουν, οι αποσταθεροποιητικές ενέργειες του Ειρηναίου και της ομάδος του θα εκθέσουν σε μέγα κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των Αράβων.

Η Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα προτρέπει με όλες τις δυνάμεις της στην παραίτηση Ειρηναίου καθώς και στην απομάκρυνση όλων των ρασοφόρων που παριστάνουν τους Έλληνες από την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Οι Άραβες και οι Εβραίοι έχουν απόλυτο δίκαιο να είναι εξωργισμένοι μαζί τους. Όμως η Εκκλησία διαμαρτύρεται προς την κυβέρνηση του Ισραήλ και της Ιορδανίας διότι δεν κάνουν ακόμη στα έγγραφά τους πλήρη διαχωρισμό μεταξύ Ελλήνων και χριστιανών. Δεν επιτρέπεται να κατηγορούν τους Έλληνες για τα εγκλήματα που διαπράττει ο Ειρηναίος και οι χριστιανοί.

Η Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα διαβεβαιώνει το Ισραήλ και την Ιορδανία ότι οι Έλληνες δεν έχουν καμμία σχέση με τον χριστιανισμό και ότι συμπαραστέκονται πλήρως στον αγώνα τους να διώξουν τους χριστιανούς από τα εδάφη τους.

Ο Χριστόδουλος Παρασκευαΐδης ευρισκόμενος σε δύσκολη θέση, λόγω των σκανδάλων που έρχονται στην δημοσιότητα, αναγκάζεται να διαρρεύσει μέσω του στενού του περιβάλλοντος τις ατασθαλίες του Ειρηναίου για να στρέψει αλλού την προσοχή του Ελληνικού Λαού, και να μείνει στο απυρόβλητο για τα δικά του εγκλήματα.

Η Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα ζητά από τις κυβερνήσεις του Ισραήλ και της Ιορδανίας να στρέψουν τα πυρά της κριτικής τους κατά των χριστιανών και ποτέ κατά των Ελλήνων.

Το ανθελληνορθόδοξο πατριαρχείο Ιεροσολύμων δεν έχει καμμία σχέση με τον Ελληνισμό. Η μοναδική σχέση είναι ότι μισεί και δυσφημίζει τον Ελληνισμό.

Δια τούτο η Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα καταδικάζει τις δηλώσεις ωρισμένων Αράβων ηγετών ότι δήθεν «οι Έλληνες ιερείς» έχουν ευθύνες για τις πράξεις του χριστιανού Ειρηναίου. Ο χριστιανός Ειρηναίος ούτε Έλλην είναι ούτε Ιερεύς. Ο Ειρηναίος δεν εκπροσωπεί τίποτε το ελληνικό.

Η Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα με αυτό το διάβημα εφιστά την προσοχή στην κυβέρνηση του Ισραήλ και της Ιορδανίας στο ότι οι Έλληνες δεν έχουν καμμία σχέση με τους χριστιανούς και ότι δεν θέλουν το κακό ούτε των Αράβων ούτε των Εβραίων.

Ως εκ τούτου απαιτούμε να σταματήσουν οι εμπρηστικές δηλώσεις κατά Ελλήνων ως δήθεν υπευθύνους για τα τεκταινόμενα στο πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Απαιτούμε στα επίσημα έγγραφα των κυβερνήσεών σας καθώς και στις ανακοινώσεις σας, να διαχωρίζετε τους όρους «Έλλην» και «χριστιανός», ώστε να μην υποστούν αθώοι Έλληνες την δικαία οργή των πολιτών σας για τα εις βάρος σας εγκλήματα των χριστιανών.

 

Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα

6η Λήγοντος μηνός Ελαφηβολιώνος, έτους 2781 μετά πρώτην Ολυμπιάδα 

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα