:: ::

 
 
 

 

Ενώ οι επαναστάτες σήκωσαν το γάντι που τους πέταξε ο Παπανδρέου, οι κυνοβουλευτικοί έρριξαν λευκή σημαία

 

Από την ημέρα που ο κατοχικός πρωθυπουργός έθεσε το δίλημμα στην διακαναλική συνέντευξη, «ή με ψηφίζετε στις αυτοδιοικητικές εκλογές ή πάμε σε εθνικές εκλογές», ήρθε στην επιφάνεια η αληθινή άποψη των κομμάτων που προδίδουν και εξαπατούν τον Ελληνικό Λαό. Απάντησαν, «ο εκλογικός εκβιασμός του Παπανδρέου είναι αισχρός».

Αν πραγματικώς πίστευαν στον εαυτό τους και στην πολιτική τους, έπρεπε να σηκώσουν το γάντι, και να πουν, «Ναι, πάμε σε εθνικές εκλογές. Ας αναμετρηθούμε κ. Παπανδρέου».

Όλα τα κόμματα του κυνοβουλίου αρνήθηκαν να ζητήσουν ευθέως εθνικές εκλογές διότι δεν έχουν λύσεις για το τί θα γίνει με το μνημόνιο και το οικονομικό αδιέξοδο της Ελλάδος. Το μόνο που κάνουν είναι να κατηγορούν την κατοχική κυβέρνηση και τον Παπανδρέου εκ του ασφαλούς, αλλά συγχρόνως δεν θέλουν να αναλάβουν την κυβερνητική ευθύνη. Δεν έχουν το σθένος να αναλάβουν την εξουσία.

Αν η ΝΔ πάρει κατά τύχη την εξουσία, θα συνεχίσει την ίδια γραμμή Παπανδρέου. Το απέδειξε με την στάση του ο αρχηγός της παρατάξεως. Δεν τολμά να ζητήσει εθνικές εκλογές.

Αντιθέτως οι ηγέτες του Επαναστατικού Κινήματος φωνάζουν από καιρό ότι η πραγματική γνώμη ενός ανθρώπου εμφανίζεται κάτω από πίεση. Ό,τι και να λέει κάποιος που δεν αισθάνεται πίεση δεν έχει αξία. Όσο τα κόμματα του κυνοβουλίου δεν είχαν ευθύνη για την εξουσία, έκαναν ανέξοδη αντιπολίτευση. Τώρα που τίθεται το ερώτημα ποιός θα πάρει την εξουσία, κάνουν πίσω.

Οι επαναστάτες δεν κάνουν πίσω. Δηλώνουμε αποχή από τις εκλογές της κατοχικής κυβερνήσεως. Εκπαιδεύουμε τον Λαό στην πολιτική ανυπακοή.  Ζητάμε τον σχηματισμό Επαναστατικής Κυβερνήσεως για την οργάνωση παραλλήλων και ανεξαρτήτων εκλογών. Ζητάμε άμεση σύγκλιση Συντακτικής Εθνοσυνελεύσεως για την ψήφιση νέου Συντάγματος. Για το ολοκληρωτικό γκρέμισμα του ρωμέικου ψευδοκράτους και την ανοικοδόμηση ενός νέου Κράτους με βάση την Ελληνική ταυτότητα.

Οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει να εγκλωβιστούν στο ψευτοδίλημμα, «εκλογές ή αποχή». Η αποχή μας δεν σημαίνει απομόνωση και παθητικότητα. Αντιθέτως σημαίνει οργάνωση ανεξάρτητων εκλογών, με δικούς μας νόμους, ανεξάρτητες εκκλησίες του Δήμου, ανόθευτους εκλογικούς καταλόγους, και Ελληνικές πολιτοφυλακές που θα υπερασπίσουν τον Λαό και την Επανάσταση. Η αποχή από τις κατοχικές εκλογές είναι ενεργητική στάση πολιτικής ανυπακοής.

Τα κόμματα του κυνοβουλίου δεν είναι Ελληνικά, ούτε εκφράζουν τους Έλληνες. Το πραγματικό δίλημμα είναι: Επανάσταση ή κατοχή.

Δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένας Έλλην που να τρέφει κοινοβουλευτικές ψευδαισθήσεις και εκλογικές αυταπάτες. Αν αλλάξουν ωρισμένοι πολιτικοί στα κυβερνητικά κλιμάκια δεν σημαίνει αλλαγή πορείας του Έθνους. Απαιτείται ξερρίζωμα όλου του μεταπολιτευτικού καθεστώτος.

Ενώ το μεταπολιτευτικό καθεστώς δηλώνει ότι καταρρέει, είναι πολιτική αυτοκτονία να θέλει κάποιος Έλλην να δώσει εκλογική μάχη στο πεδίο του εχθρού. Η ανατροπή θα γίνει στους δρόμους με μάχες σε οδοφράγματα. Ουδείς πρέπει να τρέφει αυταπάτες, διότι θα κοστίσουν την ζωή φίλων και συγγενών του.

Όταν κάποιος πολίτης εθίζεται στο να προσαρμόζει την συμπεριφορά του στα νομικά πλαίσια του εχθρού, τότε δημιουργείται μία υποσυνείδητη συμφωνία μεταξύ εξωτερικής και εσωτερικής συμπεριφοράς. Ενώ εσωτερικώς όλοι οι Έλληνες θέλουν να αποτινάξουν το κατοχικό καθεστώς, η εξωτερική τους συμπεριφορά(συμμετοχή στις εκλογές του κατακτητού), τους ωθεί να πιστεύουν ότι με τον κατοχικό πρωθυπουργό δεν μας χωρίζει μία άβυσσος, αλλά μία διαφορά πολιτικής. Έτσι απαλείφεται ο όρος «κατακτητής» στο υποσυνείδητο του Λαού και ο Παπανδρέου μετατρέπεται σε έναν τυπικό πολιτικάντη που απλώς «εξαπάτησε τον Λαό με υποσχέσεις ότι υπάρχουν χρήματα».

Όποιος διάβασε το προεκλογικό πρόγραμμα του Παπανδρέου, και μελέτησε την πολιτική του πορεία, γνωρίζει ότι ο Παπανδρέου δεν εξαπάτησε τον Λαό. Είχε δηλώσει πολύ πριν τις εκλογές ότι θα νομιμοποιήσει όλους τους εποίκους. Ότι θα διαλύσει την Εθνική παιδεία. Είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι είναι διεθνιστής και κοσμοπολίτης. Ουδέποτε απέκρυψε το ποιόν του.

Το ζήτημα είναι γιατί οι Έλληνες τον ψήφισαν. Τον ψήφισαν επειδή έχουν εθιστεί στις κυνοβουλευτικές ψευδαισθήσεις, με αποτέλεσμα να έχει μουδιάσει το βουλητικό τους.

Όταν κάποιος εθίζεται σε μία δουλική συμπεριφορά, δεν μπορεί από την μία μέρα στην άλλη να την αποτινάξει και να υιοθετήσει την επαναστατική συμπεριφορά.

Αυτό είναι το άμεσο καθήκον της επαναστατικής ηγεσίας. Να διδάξει στον Λαό την τεχνική της Επαναστάσεως, να θεραπεύσει τον Λαό από τις αυταπάτες του. Να σηκώσει τον Λαό από τον βάλτο που περιέπεσε.

Ο Ελληνικός Λαός δεν θα σωθεί από Μεσσίες. Θα σωθεί εκπαιδευόμενος στην αδιάλλακτη και συνεχή πάλη κατά της κατοχικής κυβερνήσεως.

Τα επαναστατικά συνθήματα που θα κυριαρχήσουν: Κάτω η κατοχική κυβέρνηση. Αποχή από τις εκλογές της κατοχικής κυβερνήσεως. Σχηματισμός Επαναστατικής Κυβερνήσεως και Συντακτικής Εθνοσυνελεύσεως.

 

E.M.

6η Ισταμένου μηνός Μαιμακτηριώνος, έτους 2786 μετά πρώτην Ολυμπιάδα

 

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα

 
 

 Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις μας.
E-mail :
Εγγραφή (Subscribe)
Διαγραφή (Unsubscribe)