:: ::

 
 
 

 

             Απάντηση σε μήνυμα άθεου «ελληνοκεντρικού»

Χαίρετε αγαπητέ "ελληνοκεντρικέ" κύριε Οδυσσέα Επικουρίδη,

Για εσάς η λογική-ορθολογισμός ταυτίζεται με τον αθεϊσμό, και ο αθεϊσμός με τον Ελληνισμό...Ωραίες εξισώσεις, "λογικές"... Ο χειρισμός της λογικής και της ταυτίσεως εννοιών από το μήνυμά σας αποδεικνύει το πόσο άξιος μαθηματικός είστε...Κάτι τέτοιες μαθηματικές εξισώσεις χρησιμοποιεί και ο κ. Χριστόδουλος Παρασκευαΐδης και γελούν όλοι οι Έλληνες μαζί του: Ελληνισμός=χριστιανισμός=ορθοδοξία=παπαδαριό.

Και αφού σύμφωνα με τα λεγόμενά σας είστε εχθρός της θρησκείας, σημαίνει ότι είστε εχθρός και της Ελληνικής Θρησκείας, της Θρησκείας των Ελλήνων Προγόνων. Επιπλέον λέτε ότι οι Πατρώοι Θεοί είναι ανύπαρκτοι(Ω! τί βλασφημία) και ουδείς απ' όσους πάνε στα Προμήθεια πιστεύει στους Πατρώους Θεούς! Αλήθεια από πότε γίνατε εκπρόσωπος Τύπου των επισκεπτών των Προμηθείων και μιλάτε εξ ονόματος όλων; Να μιλάτε μόνο για τον εαυτό σας. Εσείς δεν πιστεύετε στους Πατρώους Θεούς, αυτό δεν ισχύει για τους Έλληνες που πάνε στα Προμήθεια.  

Σε ό,τι αφορά το συμπέρασμά σας ότι "με ραγδαίους ρυθμούς οι Θεοί πεθαίνουν στις συνειδήσεις των ανθρώπων", αυτό αντίκειται στην Ελληνική και την διεθνή πραγματικότητα. Χιλιάδες Ελλήνων εγκαταλείπουν την αθεΐα(χριστιανισμό, κοσμοπολιτισμό, κομμουνισμό) και επιστρέφουν στην Θρησκεία των Προγόνων τους. Επιπλέον οι περισσότεροι πόλεμοι σήμερα στον Κόσμο έχουν ως βάση την εθνοθρησκευτική ταυτότητα. Άρα δεν είστε μόνο ανιστόρητος, αλλά έχετε αποκοπεί τελείως από την πραγματικότητα. Δεν βλέπετε ότι παντού στον Κόσμο η θρησκεία καταλαμβάνει το ρόλο του προσδιορισμού εθνικών ταυτοτήτων. Ενώ στην Ρωσσική ομοσπονδία, στην Κίνα, στο Ιράκ, στην Μέση Ανατολή, στην Ινδία, στην Αφρική, παντού διεξάγονται αιματηροί θρησκευτικοί πόλεμοι, εσείς οι άθεοι "ελληνοκεντρικοί" συμπεραίνετε ότι η θρησκεία παγκοσμίως καταρρέει! Μάλλον οι άθεοι "ελληνοκεντρικοί" καταρρέουν, και τους ευσεβείς πόθους των τούς προβάλλουν ως πραγματικές καταστάσεις. 

Είστε εκτός τόπου και χρόνου κύριε Επικουρίδη. Έχετε παραμείνει στο άθεο κοσμικό κράτος της Γαλλικής Επαναστάσεως. Αν δεν το έχετε συνειδητοποιήσει, η ανθρωπότης έχει προχωρήσει 200 χρόνια από τότε.

Ως Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα δηλώνουμε φανατικοί εχθροί της αθεΐας και του "ελληνοκεντρικού" αθεϊσμού, και θα πολεμήσουμε ανελέητα το ανθελληνικό και αντιθρησκευτικό μίσος κατά της Πατρώας Θρησκείας.

Αν το τιμώμενο πρόσωπο της εκδηλώσεως, ο κύριος Καλόπουλος, δηλώνει όπως εσείς εχθρός της Ελληνικής Θρησκείας και των Πατρώων Θεών, καλύτερα να βγάλετε από πάνω σας τον μανδύα του "ελληνοκεντρικού" και να φορέσετε το ένδυμα του απλού αντιχριστιανού. Όποιος είναι αντιχριστιανός δεν σημαίνει ότι είναι και Έλλην. Για να είναι κάποιος Έλλην πρέπει να ενστερνίζεται όλες τις βασικές δοξασίες του Ελληνισμού, συμπεριλαμβανομένης και της Ελληνικής Θρησκείας. Εκτός και αν εσείς οι "ελληνοκεντρικοί" αντιχριστιανοί, αποδέχεστε το προπαγανδιστικό επιχείρημα της αιρέσεως των ναζωραίων ότι τάχα οι Αρχαίοι Έλληνες Φιλόσοφοι δεν πίστευαν στους Πατρώους Θεούς, και ότι τάχα ήταν άθεοι ή μονοθεϊστές.

Ενώ μιλάτε στο όνομα της φιλοσοφίας και του ορθολογισμού, αποκρύπτετε από τους ατυχείς αναγνώστες των μηνυμάτων σας τις απόψεις περί Θεών του Πυθαγόρου, του Αριστοτέλους, του Πλάτωνος, του Πρόκλου και άλλων φιλοσόφων-θεολόγων. Μήπως αυτοί οι Φιλόσοφοι είχαν τις ίδιες απόψεις περί Θεών όπως εσείς οι άθεοι "ελληνοκεντρικοί"; Είπε ποτέ ο Πυθαγόρας, ο Αριστοτέλης, ο Πλάτων, ο Πρόκλος ότι οι Πατρώοι Θεοί είναι ανύπαρκτοι; Αλλά εσείς οι άθεοι "ελληνοκεντρικοί" ψευδοφιλόσοφοι έχετε το θράσος και το λέτε, και μάλιστα μιλάτε στο όνομα της Ελληνικής Φιλοσοφίας!!! 

Ταυτίζετε τον Ελληνισμό με την αθεΐα, αυτό αποτελεί έγκλημα εσχάτης προδοσίας. Είστε αποστάτες και όχι προστάτες του Ελληνισμού. Ελληνική Θρησκεία και άθεος "ελληνοκεντρισμός" ήταν και θα είναι άσπονδοι εχθροί.

Ευχόμαστε η σύγκρουση μεταξύ Ελληνικής Θρησκείας και "ελληνοκεντρικής" αθεΐας να έχει αιματηρό τέλος.

Θάνατος στην μισελληνική αθεΐα 

Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα

4η Μεσούντος μηνός Σκιροφοριώνος, έτους 2783 μετά πρώτην Ολυμπιάδα

    

Το ηλεκτρονικό μήνυμα που μας έστειλε ο κύριος Οδυσσέας Επικουρίδης έχει ως εξής:  

"Φίλη / φίλε   χαίρε, 


     Είναι αυτονόητη η ηθική υποχρέωση κάθε λαού να τιμά κάθε τι θετικό των προγόνων του μαζί βέβαια με κριτική για οτιδήποτε αρνητικό. Αυτή  αποτελεί μονόδρομο της προόδου, ιδίως όταν τα επιτεύγματα των προγόνων του έχουν παγκόσμια σημασία.

Είναι η ελληνική πολιτεία και η πλειονότητα των Ελλήνων συνεπής στη τιμή όλων των πραγματικά Ελληνικών επιτευγμάτων; Η απάντηση μπορεί να δοθεί αν κυρίως αναλογιστεί κανείς την στάση των ανωτέρω απέναντι στο Ορθολογισμό σε κάθε ατομική ή κοινωνική εκδήλωση.

Ο Ελληνοκλασσικός πολιτισμός αποτελεί την απαρχή του ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΥ  στον πλανήτη Γη και είναι αυτός που διαμόρφωσε τον σύγχρονο δυτικό πολιτισμό μαζί φυσικά με όλα τα Ορθολογικά επιτεύγματα των τελευταίων αιώνων. Πάντα ο ορθολογισμός αποτελεί αντίπαλο των εχθρών των λαών και των θρησκειών. Αυτός είναι και ο λόγος για την  πολεμική που δέχτηκε ο Ελληνισμός εδώ και 1700 χρόνια. Ο χριστιανισμός ΔΕΝ μπορούσε να διαδοθεί μέσα σε Ορθολογικό περιβάλλον , γιαυτό και πολέμησε τον Ελληνισμό. Ο Παύλος το διαπιστώνει λέγοντας ότι οι Έλληνες θέλουν τον λόγο, δηλαδή το λογικό επιχείρημα, ενώ οι εβραίοι και οι άλλοι λαοί  το θαύμα, δηλαδή την απάτη του ιερατείου, όπως την αποκαλύπτει ο Μιχ. Καλόπουλος στα βιβλία του. Αλλά και ο Ιωάννης Χρυσόστομος συμφωνεί με τον Παύλο διαπιστώνοντας ότι «Όσο πιο βάρβαρο ένα έθνος φαίνεται και της ελληνικής απέχει παιδείας, τόσο λαμπρότερα φαίνονται τα ημέτερα» Ι. ΧΡΥΣΌΣΤΟΜΟΣ,ΕΙΣ ΙΩΑΝΝΗΝ 59.31.33.  Έτσι ο Ελληνισμός για 1700 χρόνια έχει  αποκοπεί από τις ρίζες του, δηλ. τον φιλοσοφικό και επιστημονικό Ορθολογισμό (δεν είναι τυχαίο ότι η Ακαδημία Αθηνών έχει πρόεδρο μητροπολίτη !!!).

Τα τελευταία όμως χρόνια αυξάνει ραγδαία ο αριθμός των Ελλήνων που είτε ατομικά ή συλλογικά επανασυνδέονται με τον Ελληνικοκλασσικό Ορθολογισμό, είτε υποστηρίζοντας απόψεις είτε οργανώνοντας κατάλληλες εκδηλώσεις με επίκεντρο τον Ελληνοκλασσικό Πολιτισμό, δηλαδή τον Ορθολογισμό, καλύπτοντας έτσι το κενό της Πολιτείας.

Μια τέτοια εκδήλωση είναι και τα ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ που κάθε χρόνο τελούνται στον  Όλυμπο εδώ και 12 χρόνια, στο άλσος του Προμηθέα στον Όλυμπο(Λιτόχωρο),  κατά το θερινό ηλιοστάσιο, περί τις 20 Ιουνίου, φέτος από Παρασκευή 22 έως και Κυριακή 24. Και φέτος  με εμπνευστή και πρωτεργάτη τον Τρύφωνα Ολύμπιο και με την οργανωτική φροντίδα των συλλόγων ΑΠΟΛΛΩΝ και ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ θα πραγματοποιηθούν τα προμήθεια. Στο προσαρτημένο υπάρχει όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μαζί με κάθε αναγκαία πληροφορία.

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι απολύτως ελεύθερη. Δεν υπάρχει εισιτήριο. Γιαυτό, επειδή δεν θα υπάρχει καμιά προαγγελία της εκδήλωσης από τα ΜΜΕ, παρακαλώ, αν συμφωνείς με τον στόχο της εκδήλωσης, να προωθήσεις το μήνυμα σε φίλους σου.

Το ιερατείο, επειδή η επανασύνδεση με τον Ορθολογισμό των Ελλήνων, του αφαιρεί πιστούς, κατασυκοφαντεί τις εκδηλώσεις, χαρακτηρίζοντας τες παγανιστικές, δηλαδή   θρησκευτικές εκδηλώσεις  προς τιμή ειδώλων του 12θεου. Δεν έχουν τέτοιο χαρακτήρα, γιατί όλοι ανεξαίρετα οι θεοί, ανεξαρτήτως θετικού ή αρνητικού δογματικού περιεχομένου τους είναι ανύπαρκτοι και με ραγδαία αυξανόμενους ρυθμούς πεθαίνουν και στις συνειδήσεις των ανθρώπων. Κανένας από τους διοργανωτές των Προμήθειων δεν πιστεύει στην ύπαρξη θεών Ολύμπου.  Το ότι δεν είναι θρησκευτική εκδήλωση το υποδηλώνει και η ονομασία τους  προς τιμή του Προμηθέα που κατά την μυθολογία αποκαλύπτει στους ανθρώπους την κρυμμένη  από τους ανθρώπους γνώση, ενώ αν ήταν θρησκευτική εκδήλωση ποιο πολύ θα της ταίριαζε  όνομα προς τιμή του Δία. Τα όποια καλλιτεχνικά δρώμενα δεν αποτελούν θρησκευτικού χαρακτήρα τελετές, όπως και στην αφή του Ολυμπιακού φωτός η τελετή δεν έχει θρησκευτικό χαρακτήρα την σύγχρονη εποχή, αλλά επίσης και κάθε επίκληση θεών στις παραστάσεις αρχαίου θεάτρου δεν έχει σήμερα θρησκευτικό χαρακτήρα.

Στα Προμήθεια φέτος θα τιμηθεί και ο Μιχάλης Καλόπουλος του οποίου το συγγραφικό έργο  αλλά και οι  διαφωτιστικές ομιλίες του στα ΜΜΕ για τα τεχνάσματα του εβραιοχριστιανικού ιερατείου, αποτελούν μεγάλη συμβολή στην Ορθολογική κριτική παλιάς και κενής διαθήκης, για τα οποία τον ευγνωμονούμε.

Η ραγδαία στροφή προς ορθολογικό, αντι-θρησκευτικό δογματισμό, λόγω στην διεύρυνσης των ατομικών ελευθεριών, φτάνει και σε τομείς αδιανόητους πριν ακόμη και λίγα χρόνια. Όλο και περισσότεροι ασκούν δημόσια την κριτική τους προς τα θρησκευτικά δόγματα.

Η αποδοχή από πολλούς Έλληνες της ομιλίας της 15χρονης Μαθηματικού Προμηθέας για τις διώξεις του Ελληνισμού από τον Χριστιανισμό και η αλληλεγγύη που εκδηλώθηκε προς αυτή αποτελούν ένα ιδιαίτερα ελπιδοφόρο σημάδι.

Οι δημοσιευμένες  στο Ιντερνετ εργασίες κριτικής του Εβραιοχριστιανικού  δόγματος και ο σχετικός διάλογος αυξάνει ραγδαία.

Μια τέτοια πολύ αξιόλογη δουλειά είναι και του Καθηγητή Μαθηματικών σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, Νεοκλή Ιωάννη Φιλάδελφου Ρούσσου, που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του www.geocities.com/infroussos/ . Τον ευχαριστώ και γιατί μου κάνει την τιμή να αναρτά στην ιστοσελίδα του και δικά μου κείμενα.

Έκανε όμως  την εμφάνιση της η στροφή προς τον ορθολογισμό και στην ενδυμασία, Ένα πολύ ενδιαφέρον μπλουζάκι, μάρκας "kukuxumusu", (δες το στην http://www.eurosale.gr/itm_cat.php?catkey=1169&itm_id=41307. Με  κλικ πάνω στο μπλουζάκι μεγαλώνει, και μπορεί να παραγγελθεί και μέσω ίντερνετ, αλλά βρίσκεται και σε μαγαζιά(25 ευρά) ) δείχνει  ένα λύκο ντυμένο στα ράσα έτοιμο να κατασπαράξει προβατάκια-πιστούς γονατισμένα μπροστά του. Καλό θα ήταν να προσέλθουμε στα Προμήθεια όσο το δυνατό περισσότεροι με ένα τέτοιο μπλουζάκι, όπως αυτό της φωτογραφίας, στην ιστοσελίδα.

Το να λαμβάνει μηνύματα κάποιος σε τελείως αντίθετη κατεύθυνση με τις δικές του απόψεις, μόνο καλό κάνει, γιατί αν η επιχειρηματολογία των μηνυμάτων είναι κακή ενισχύει την δική του άποψη, αν όμως ή επιχειρηματολογία είναι ισχυρή μόνο όφελος θα έχει, αφού η συνέχιση υπεράσπισης απόψεων λαθεμένων είναι πάντα αρνητικό χαρακτηριστικό των ανθρώπων.

Θα είμαι ευγνώμων, όπως πάντα, σε όποιον  μου διαψεύδει τις απόψεις μου ή αυτές που προωθώ και τις οποίες αλλάζω ακαριαία όταν  με οποιονδήποτε τρόπο πειστώ για το λάθος των απόψεών μου.

Είναι ευπρόσδεκτη κάθε σύντομη άποψη για το παραπάνω μήνυμα, που μπορεί να καταχωρηθεί και στο Blog: http://epikouros2007.blogspot.com, ώστε να διαβαστεί από όποιον ενδιαφέρεται και τις απόψεις άλλων για το θέμα.

Αν παρ' ελπίδα ενοχλώ με τα μηνύματα που σου στέλνω, με ένα μήνυμα με ένδειξη τουλάχιστον στον θέμα "DIAGRAFH APO LISTA" θα πάψει η αποστολή μηνυμάτων με ένα επιβεβαιωτικό μήνυμα περί της διαγραφής. (Αν σε λίγες μέρες δεν υπάρξει απάντηση θα οφείλεται  σε μη λήψη του μηνύματος για τεχνικούς λόγους).

Οδυσσέας  Επικουρίδης-Μαθηματικός"  

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα