:: ::

 
 
 

 

              Ανοικτή επιστολή προς την εφημερίδα «Το Βήμα»

 

Αγαπητοί κύριοι,

Στις 12-9-«2006» δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα σας μία υβριστική επιστολή από κάποιον κύριο Ι. Ρήγο, εις βάρος της Ελληνικής Θρησκείας και των Αρχαίων Ελλήνων Προγόνων.

Είναι γνωστόν ότι Έλληνες και χριστιανοί ανήκουν σε διαφορετικά έθνη. Άρα ο κ. Ρήγος δεν έχει το δικαίωμα να ομιλεί για τους Έλληνες Προγόνους. Αν θέλει να υβρίσει κάποιους προγόνους, μπορεί να υβρίσει τους δικούς του βυζαντινούς προγόνους, και όχι τους Έλληνες Προγόνους. Οι δικοί του πρόγονοι ήταν σφαγείς και φονιάδες του Ελληνισμού. Οι δικοί μας ήταν Ήρωες του Ελληνισμού.

Ως εκ τούτου δεν έχει το δικαίωμα να ομιλεί για τον λαό «μας», εννοώντας τον Ελληνικό Λαό, ωσάν ο Ελληνικός Λαός να ανήκει στον χριστιανισμό.

Μας προξενεί εντύπωση ότι ενώ ακόμη και χριστιανοί παπάδες αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τον απαξιωτικό όρο «ειδωλολάτρες» για τους Αρχαίους Έλληνες, ο κ. Ρήγος δεν διστάζει να αποκαλύψει το ρατσιστικό και ανθελληνικό του μίσος σε μία εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας, αδιαφορών για τις συνέπειες.

Και η πρώτη συνέπεια είναι να αποκληθεί ναζωραίος, απαξιωτικό όρο που προσάπτουν οι ευσεβείς στους συκοφάντες και καταστροφείς των Εθνικών Θρησκειών.

Η δεύτερη συνέπεια είναι να του επιστραφεί κατάμουτρα ο χαρακτηρισμός του «ειδωλολάτρη». Είναι γνωστόν τοις πάσι ότι οι Αρχαίοι Έλληνες δεν πίστευαν ότι τα αγάλματα είναι οι Θεοί της Ελληνικής Θρησκείας. Οι Αρχαίοι Έλληνες κατασκεύαζαν αγάλματα, δεν κατασκεύαζαν Θεούς. Αλλά οι χριστιανοί συκοφάντες και μισέλληνες αφού πρώτα έκαψαν τα Ιερά Βιβλία των Αρχαίων Ελλήνων, ύστερα έβαλαν στο στόμα των Προγόνων μας το ψεύδος ότι τάχα πίστευαν ότι τα αγάλματα είναι Θεοί.

Ίσως ο κ. Ι. Ρήγος να είναι είς εκ των γραφικών χριστιανών που υποστηρίζουν ότι οι Αρχαίοι Έλληνες βρήκαν τα πάντα, πλην της Θρησκείας. Και ότι δήθεν την αληθινή θρησκεία την βρήκαν 12 αμόρφωτοι ψαράδες από την Ναζαρέτ. Μόνον ένας ειδωλολάτρης και δεισιδαίμων θα πίστευε τέτοιες ανοησίες. Δηλαδή ο κ. Ρήγος θέλει να μας πείσει ότι όταν ο Φειδίας έφτιαχνε το άγαλμα του Ολυμπίου Διός, δεν είχε συνείδηση ότι φτιάχνει το άγαλμα του Θεού, αλλά θεωρούσε ότι έφτιαχνε τον Θεό τον ίδιο;!

Είναι φανερό ότι απόψεις όπως του κ. Ρήγου εμφορούνται από ρατσιστικό και ανθελληνικό μίσος. Είναι φανερό ότι η συμπεριφορά του κινείται από ελατήρια συμπλέγματος κατωτερότητος, διότι ο χριστιανισμός δεν δημιούργησε κανένα πολιτισμό, αντιθέτως κατέστρεψε κάθε Αρχαίο Πολιτισμό.

Ο κύριος Ρήγος το καλύτερο που έχει να πράξει είναι να ασχολείται με τους δικούς του βυζαντινούς προγόνους. Οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν και είναι ΘΕΟΛΑΤΡΕΣ, δηλαδή λάτρεις των Θεών, και όχι ειδωλολάτρες.

Αντιθέτως οι χριστιανοί πάσχουν από ειδωλολατρική λειψανολατρία, όπως η πρόσφατη περίπτωση του μοναχού Βησσαρίωνος, οι χριστιανοί έχουν ανάγκη από εικόνες που δακρύζουν για να στηρίξουν την καταρρέουσα πίστη τους. Αν οι χριστιανοί παπάδες δεν καλλιεργούσαν τέτοιες ειδωλολατρικές αυταπάτες θα είχαν πιάσει αράχνες οι εκκλησίες τους. Οι χριστιανοί έχουν ανάγκη την ειδωλολατρία, όχι οι Έλληνες.

Πιθανόν ο κ. Ρήγος να μας ανταπαντήσει με την άλλη γνωστή ρατσιστική συκοφαντία, ότι δήθεν οι Αρχαίοι Έλληνες έκαναν ανθρωποθυσίες. Δυστυχώς για τον κ. Ρήγο, και πάλι η ιστορία του χριστιανισμού, τον διαψεύδει. Ανθρωποθυσίες έκαναν μόνον οι χριστιανοί. Οι χριστιανοί προσέφεραν ολοκαύτωμα εκατομμύρια Ελλήνων και ανθρώπους άλλων εθνικοτήτων, στους βωμούς του ψευδοθεού της Ναζαρέτ.

Ο χριστιανισμός θεσμοθέτησε τις ανθρωποθυσίες στην χριστιανική πυρά και τις κατήργησε μόνον τον 18ο αιώνα(σύμφωνα με το χριστιανικό ημερολόγιο), υπό το βάρος των ανθρωπιστικών ιδεών.

Πάνε πιά οι εποχές που οι βυζαντινοί πρόγονοι του κυρίου Ρήγου έκαναν ανθρωποθυσίες Ελλήνων, καίγοντάς τους στην πυρά. Πάνε πιά οι εποχές που οι βυζαντινοί πρόγονοι του κ. Ρήγου έκτιζαν τους Έλληνες ζωντανούς στα υπόγεια. Πάνε πιά οι εποχές που οι βυζαντινοί πρόγονοι του κ. Ρήγου έγδερναν ζωντανές τις Ελληνίδες Ιέρειες. Αλλά απ’ ό,τι φαίνεται ο κ. Ρήγος λαχταρά να επιστρέψουν αυτές οι μαύρες εποχές, διότι λέει ότι με την «άνοδο του πνευματικού επιπέδου του λαού», θα απαλλαγεί η θρησκεία του από τα μη πνευματικά-ειδωλολατρικά στοιχεία. Σίγουρα με τον όρο «πνευματική άνοδο», εννοεί την πνευματική κάθοδο του Ελληνικού Λαού στο χριστιανικό σκότος.

Σε ό,τι αφορά την γελοία απειλή του κ. Ρήγου περί κολάσεως, για όσους δεν ακολουθούν τον πνευματικό του κατήφορο, είναι κρίμα που στον οχετό συκοφαντιών κατά του Ελληνισμού προσθέτει και φοβέρες που τρομάζουν μόνον αμόρφωτες γριούλες. Έτσι φοβερίζει τον λαό του; Έτσι θα ανέλθει το πνευματικό επίπεδο του λαού του; Φαίνεται ότι ο λαός του κυρίου Ρήγου αποτελείται μόνον από λίγες αμόρφωτες γριούλες.

Απαντήσαμε στον κύριο Ρήγο με ήπια φρασεολογία, με την ελπίδα ότι θα δημοσιευθεί η απάντησή μας. Ας γνωρίζουν οι χριστιανοί σαν τον κύριο Ρήγα ότι όταν επιδεικνύουν ρατσιστική και μισελληνική συμπεριφορά, εκτός από ήπια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εντόνως απαξιωτική και υβριστική φρασεολογία, ανάλογης της δικής του. Δεν το κάνουμε σε αυτή την επιστολή διότι το πρόβλημα δεν είναι το άτομο, αλλά η ρατσιστική, μισελληνική και φασιστική ιδεολογία του χριστιανισμού.

Τιμή, Μνήμη και Δόξα σε Έλληνες Θεούς και Προγόνους

Έρρωσθε

Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα

2α Μεσούντος μηνός Βοηδρομιώνος, έτους 2782 μετά πρώτην Ολυμπιάδα

 

Υπενθυμίζουμε στους φίλους και οπαδούς της Ελληνικής Θρησκείας ότι πρέπει να παρακολουθούν τον Τύπο, και ο,τιδήποτε υβριστικό κατά της Ελληνικής Θρησκείας και κατά της Αρχαίας Ελλάδος υποπίπτει στην αντίληψή τους, να το σχολιάζουν και να το καταγγέλλουν πάραυτα. Αν δεν δημοσιεύονται οι απαντήσεις τους στον Τύπο, να τις αποστέλλουν στην ιστοσελίδα μας προς δημοσίευση.

Το διαδίκτυο μας παρέχει την δυνατότητα να απαντούμε στις ρατσιστικές και μισελληνικές συκοφαντίες του χριστιανικού Τύπου, κάτι που δεν ήταν εύκολο παλαιότερα καθώς οι εφημερίδες και τα περιοδικά μας στην κυριολεξία εθάβοντο από τα πρακτορεία διανομής Τύπου.

Να μην αφήνουμε καμμία χριστιανική συκοφαντία αναπάντητη.

Τέλος ευχαριστούμε τον κύριο Χ. Π., ο οποίος είχε την καλωσύνη να μας στείλει το εν λόγω απόκομμα από την εφημερίδα «Το Βήμα», το οποίο και αναδημοσιεύουμε για του λόγου το αληθές:

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα