:: ::

 
 
 

 

 

Ηλεκτρονική βάση δεδομένων για ανεύρεση αγνοουμένων Ελλήνων ανά τον κόσμο

 

 

Όσο και αν φαίνεται απίστευτο, το ρωμέϊκο ψευδοκράτος δεν έχει ωργανωμένη υπηρεσία ευρέσεως εξαφανισθέντων/αγνοουμένων Ελλήνων. Μία τέτοια υπηρεσία απαιτεί ηλεκτρονική παρουσία στο διαδίκτυο, κάτι που είναι πανεύκολο, αλλά για το ρωμέϊκο ψευδοκράτος είναι άπιαστο όνειρο. Με δεδομένο ότι πολλοί Έλληνες ζουν εκτός Ελλάδος, και ουδείς μεριμνά για αυτούς, μία τέτοια υπηρεσία είναι απολύτως αναγκαία.

Μόνο τους τελευταίους πέντε μήνες, τέσσερις Έλληνες έχουν επικοινωνήσει μαζί μας για βοήθεια στην ανεύρεση αγνοουμένων Ελλήνων. Χαρακτηριστική περίπτωση ήταν το ναυάγιο του εμπορικού πλοίου «Alexandros T» στην Νότια Αφρική, με αγνοουμένους Έλληνες ναυτικούς. Λάβαμε μηνύματα για αγνοουμένους Έλληνες από την περιοχή της Γεωργίας στην Ρωσσική ομοσπονδία, καθώς και για εξαφανισθέντες Έλληνες στην Λατινική Αμερική, στην Ασία και στις ΗΠΑ.

Οι εξαφανίσεις Ελλήνων του εσωτερικού ανέρχονται σε εκατοντάδες περιπτώσεις. Αν προσθέσουμε και αυτές του εξωτερικού, ομιλούμε για χιλιάδες Ελλήνων, των οποίων αγνοείται η τύχη τους.

Οι κρατικές υπηρεσίες των ναζωραίων κυριολεκτικώς κοιμούνται όρθιες. Ούτε μία ιστοσελίδα με φωτογραφίες και στοιχεία των αγνοουμένων/εξαφανισθέντων Ελλήνων δεν έχουν. Τα μισελληνικά ΜΜΕ ασχολούνται με την ανεύρεση μόνον ενός ξένου παιδιού από την Ρωσσία, τον Άλεξ, λες και δεν υπάρχουν εκατοντάδες Ελληνόπουλα σε όλον τον κόσμο που αγνοούνται. Αν τα μισελληνικά ΜΜΕ αφιέρωναν το 10% του τηλεοπτικού χρόνου που αφιέρωσαν για τον Άλεξ για να δείχνουν φωτογραφίες Ελλήνων αγνοουμένων, θα είχε βρεθεί τουλάχιστον το 30% από αυτούς.

Αφού το ρωμέϊκο ψευδοκράτος αδιαφορεί τελείως για αυτούς τους Έλληνες, ανοίγεται ο δρόμος για πατριωτική δράση. Οι υποχρεώσεις των Ελλήνων αυξάνουν καθημερινώς αφού κάθε κομμάτι εξουσίας που αποκολλάται από το ρωμέϊκο ψευδοκράτος, πρέπει να το μαζεύουμε και να το προσθέτουμε στην δική μας εξουσία.

Το πρόβλημα με την ανεύρεση εξαφανισθέντων/αγνοουμένων Ελλήνων είναι πολυσύνθετο. Αρκετές φορές κάποιοι Έλληνες θέλουν να εξαφανισθούν είτε διότι θέλουν να αποφύγουν το οικογενειακό περιβάλλον, είτε διότι θέλουν να αποφύγουν κάποιους διώκτες των. Σε αυτές τις περιπτώσεις η ανεύρεση του ατόμου κάνει κακό, και όχι καλό.

Αλλά τις περισσότερες φορές οι αγνοούμενοι Έλληνες είτε πέφτουν θύματα εγκληματικών ενεργειών όπως απαγωγή, είτε είναι αγνοούμενοι ναυτικοί όπως στο ναυάγιο που αναφέραμε, είτε είναι αιχμάλωτοι πολέμου όπως οι Ελληνοκύπριοι στρατιώτες μετά την τουρκική εισβολή, είτε είναι μεγάλοι σε ηλικία και πάσχουν από άνοια, είτε είναι μικρά παιδιά και αδυνατούν να επιστρέψουν μόνα τους, είτε είναι βαριά άρρωστοι και αδυνατούν να φροντίσουν τον εαυτό τους, είτε είναι νεκροί αλλά οι συγγενείς τους δεν το ξέρουν.

Ο ιστοχώρος της Ελληνικής Θρησκείας θα παρέχει υπηρεσία ανευρέσεως εξαφανισθέντων Ελλήνων ανά τον κόσμο, με την βοήθεια εθελοντών. Θα υπάρχει ιστοσελίδα για ανακοινώσεις εξαφανίσεων. Είναι μία κοινωνική υπηρεσία που λείπει από το ρωμέϊκο ψευδοκράτος, και υποχρεούμεθα να την αναλάβουμε.

Για να ευοδωθούν οι προσπάθειές μας απαιτείται ένα σχέδιο εντοπισμού των εξαφανισθέντων Ελλήνων, το οποίο έχει ως εξής:

Το άλφα και το ωμέγα στην περίπτωση των εξαφανισθέντων Ελλήνων είναι η γνωστοποίηση στο κοινό, ώστε το κοινό με την σειρά του να ευαισθητοποιηθεί και να υπάρξει συλλογή πληροφοριών για τον εξαφανισθέντα.

Αλλά πριν γίνει ανακοίνωση στα ΜΜΕ, απαιτείται να προηγηθεί επαφή με τους συγγενείς του εξαφανισθέντος ώστε να διαπιστωθεί μήπως το εξαφανισθέν άτομο εκακοποιείτο από τους συγγενείς του, οπότε δικαίως ήθελε να διαφύγει από το οικογενειακό περιβάλλον.

Αν δεν συντρέχουν τοιούτοι λόγοι, τότε ξεκινά δημοσίευση φωτογραφιών του Έλληνος σε σταθμούς λεωφορείων, τρένων, αεροδρομίων, λιμανιών. Χρειαζόμαστε επαφές με αξιωματούχους σε λιμάνια, σιδηροδρομικούς σταθμούς, σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων, τελωνεία, ξενοδοχεία και αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο. Χρειαζόμαστε την αλληλεγγύη των Ελληνικών Κοινοτήτων όλου του κόσμου. Χρειαζόμαστε επαφή με ξένα νοσοκομεία/νεκροτομεία. Χρειαζόμαστε επαφές με τον ημεδαπό και αλλοδαπό Τύπο για να δημοσιεύσει το περιστατικό και να κρατά ενήμερο το κοινό από όπου περιμένουμε πληροφορίες.

Αυτά όμως ισχύουν για Έλληνες των οποίων οι συγγενείς θα παράσχουν όλες τις αναγκαίες λεπτομερείς πληροφορίες. Αλλά τί γίνεται σε περιπτώσεις που δεν έχουμε κανένα στοιχείο παρά μόνον ένα όνομα και μία φωτογραφία και υποπτευόμαστε εγκληματική ενέργεια;

Σε τέτοιες περιπτώσεις οι εθελοντές πρέπει να συλλέξουν στοιχεία για τον εξαφανισθέντα, να βρουν τις τελευταίες επαφές του, να ανακαλύψουν πιθανά κίνητρα εξαφανίσεώς του.

Να σκιαγραφήσουν μία προσωπογραφία, και να δημοσιεύουν στην ιστοσελίδα μας ή σε αντίστοιχες ιστοσελίδες ένα ενημερωτικό δελτίο των ενεργειών για ανεύρεση του εξαφανισθέντος. Να υπάρχει συνεχής ροή πληροφοριών και να καταγράφωνται όλες οι εξελίξεις στην έρευνα.

Μία προσωπογραφία του εξαφανισθέντος σκιαγραφείται ως εξής:

Αν ο εξαφανισθείς μίλαγε ξένες γλώσσες, ίσως βρίσκεται σε χώρα της οποίας ομιλεί την γλώσσα, έτσι περιορίζουμε το εύρος των χωρών στις οποίες τον αναζητούμε.

Αν ο εξαφανισθείς είχε τραπεζικούς λογαριασμούς ή πιστωτική κάρτα, από τα αντίγραφα κινήσεως αυτών των λογαριασμών δύναται να εντοπιστούν οι τελευταίες κινήσεις και επαφές του.

Οι φίλοι του εξαφανισθέντος αποτελούν σημαντική πηγή πληροφοριών. Ίσως να ξέρουν κάτι για την εξαφάνισή του.

Αν είχε ΑΦΜ και εκκαθαριστικό εφορίας, ίσως βρεθούν στοιχεία για την πρόσφατη επαγγελματική του δραστηριότητα.

Το τί φόραγε όταν εξαφανίσθηκε ίσως βοηθήσει στον εντοπισμό του.  

Το τί έτρωγε συνήθως, ίσως βοηθήσει στην άντληση πληροφοριών, για παράδειγμα μπορεί να επισκεπτόταν συγκεκριμένο εστιατόριο. Οι υπάλληλοι του εστιατορίου ίσως να ξέρουν κάτι. 

Αν ο εξαφανισθείς είχε πρόβλημα με χρήση ναρκωτικών, οι έρευνες για τον  εντοπισμό του πρέπει να στραφούν σε αντίστοιχα κυκλώματα.

Αν υπάρχουν υπόνοιες ότι ο εξαφανισθείς είχε υποστεί βιασμό ή έπασχε από κατάθλιψη ή είχε τάσεις αυτοκτονίας, πιθανώς να εντοπιστεί σε κάποιο κέντρο περιθάλψεως ατόμων με τέτοια προβλήματα.

Αν έπασχε από κάποια σοβαρή ασθένεια, ίσως ο ιατρικός του φάκελος βοηθήσει στον εντοπισμό του σε κάποιο θεραπευτικό κέντρο.

Αν είχε κάνει προσφάτως ιατρικές εξετάσεις, ίσως κάποιο μικροβιολογικό εργαστήριο γνωρίζει κάτι για τον εξαφανισθέντα.

Αν ο εξαφανισθείς οδηγούσε, ίσως βρεθεί από τις πινακίδες του οχήματος.

Αν είχε σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, ίσως τα τηλεφωνικά αρχεία δώσουν πληροφορίες για τον εντοπισμό του.

Αν ο εξαφανισθείς είχε αφήσει διαθήκη, ίσως το περιεχόμενό της αναδείξει κίνητρα εγκληματικής ενεργείας.

Από την εταιρεία που εργαζόταν ο εξαφανισθείς, ίσως αντληθούν πληροφορίες για το αν τον απασχολούσε κάτι και το εκμυστηρεύθηκε σε κάποιο συνάδελφο.

Αν ο εξαφανισθείς είναι νέος, ίσως το σχολείο, το φροντιστήριο, το πανεπιστήμιο και γενικώς δάσκαλοι και συμμαθητές δώσουν σημαντικές πληροφορίες για τον εντοπισμό του.

Αν ο εξαφανισθείς πήγαινε διακοπές σε συγκεκριμένα μέρη, ίσως τα ξενοδοχεία/κατασκηνώσεις της περιοχής ξέρουν κάτι για τον εξαφανισθέντα.   

Αν ο εξαφανισθείς είχε κάποια ερωτική απογοήτευση, ίσως ο ερωτικός σύντροφος δώσει κάποια πληροφορία για την εξαφάνιση.

Αν ο εξαφανισθείς είχε εχθρούς, ίσως αυτό σηματοδοτεί πιθανούς δράστες εγκληματικής ενεργείας.  

Αν ο εξαφανισθείς χρωστούσε πολλά χρήματα, ή έπαιζε στοιχήματα και τζόγο, ίσως αυτό το κύκλωμα να ευθύνεται για την εξαφάνισή του.

Αν ο εξαφανισθείς χρησιμοποιούσε το διαδίκτυο, ίσως εντοπιστεί από την ηλεκτρονική του διεύθυνση.

Αν ο εξαφανισθείς ελάμβανε συνδρομητικά περιοδικά, ίσως τους έδωσε την νέα του διεύθυνση.

Αν ο εξαφανισθείς ελάμβανε συγκεκριμένα φάρμακα, ίσως εντοπιστεί σε κάποιο φαρμακείο. Τα φαρμακεία κρατούν λεπτομερή κατάλογο παραγγελιών.

Αν ο εξαφανισθείς είχε μπλοκ επιταγών, ίσως κάποια εξαργυρωθείσα επιταγή δείξει την περιοχή ή τους αποδέκτες της επιταγής.

Αν ο εξαφανισθείς είχε πάρει δάνεια, ίσως να αποπληρώνωνται οι δόσεις σε διαφορετικό υποκατάστημα.

Αν ο εξαφανισθείς είχε συγκεκριμένες μουσικές προτιμήσεις, ίσως εντοπιστεί σε αντίστοιχα μουσικά στέκια.

Αν ο εξαφανισθείς ήταν λάτρις του θεάτρου, ίσως εντοπιστεί σε συγκεκριμένες θεατρικές παραστάσεις.

Αν ο εξαφανισθείς είχε προβλήματα οδοντοστοιχίας, ίσως εντοπιστεί σε κάποιο οδοντιατρείο.

Αν ο εξαφανισθείς είχε κάρτα μέλους σε βιντεοκλάμπ, ίσως από τους τίτλους των ταινιών που ενοικίαζε να βρεθεί κάτι που επηρέασε την εξαφάνισή του.

Αν ο εξαφανισθείς είχε σπάνια ομάδα αίματος ή ήταν εθελοντής αιμοδότης, ίσως εντοπιστεί σε κάποιο νοσοκομείο όταν κάνει μετάγγιση αίματος ή εθελοντική αιμοδοσία.

Αν ο εξαφανισθείς ήταν δωρητής σώματος, ή υποψήφιος για μόσχευμα, ίσως εντοπιστεί σε κάποια λίστα αναμονής για μεταμόσχευση.

Αν ο εξαφανισθείς αγόραζε περίεργα ενδύματα ή υποδήματα, ίσως εντοπιστεί σε αντίστοιχα καταστήματα.

Ο γραφικός χαρακτήρ του εξαφανισθέντος, βοηθά στον εντοπισμό του.

Αν υπάρχει δείγμα DNA/τρίχες από μαλλιά του εξαφανισθέντος, θα βοηθήσει στην αναγνώριση σε περίπτωση θανάτου.

Αν ο εξαφανισθείς πλήρωνε κάποια ασφάλεια ζωής ή αυτοκινήτου, ίσως ανανεώθηκε το συμβόλαιο και βοηθήσει στον εντοπισμό του.

Αν ο εξαφανισθείς έστελνε συχνά γράμματα σε κάποιον παραλήπτη, ίσως το περιεχόμενο της αλληλογραφίας διαφωτίσει την εξαφάνισή του.

Αν ο εξαφανισθείς διάβαζε αγγελίες σε εφημερίδες, ίσως είχε σημειώσει με κύκλο κάποια αγγελία. Αυτό το στοιχείο ίσως βοηθήσει στον εντοπισμό του.

Αν την ημέρα εξαφανίσεώς του ο αγνοούμενος πήρε κάποιο προσωπικό/σημαντικό αντικείμενο μαζί του, ίσως αυτό οδηγήσει σε χρήσιμα συμπεράσματα για την εξαφάνισή του.

Ο κομμωτής του εξαφανισθέντος ίσως γνωρίζει κάτι. Πολλές φορές οι άνθρωποι εκμυστηρεύονται τα προβλήματά τους σε κομμώτριες/κομμωτές.

Αν ο εξαφανισθείς ήταν μέλος θρησκευτικής, πολιτιστικής ή άλλης οργανώσεως, ίσως μέλη της οργανώσεως να γνωρίζουν κάτι για την εξαφάνιση.   

Αν ο εξαφανισθείς σύχναζε σε κάποιο κέντρο διασκεδάσεως, ίσως οι υπάλληλοι του κέντρου να ξέρουν κάτι.  

Αν ο εξαφανισθείς διάβαζε συγκεκριμένα βιβλία ή περιοδικά, ίσως το περιεχόμενο αυτών των εντύπων να δώσει πληροφορίες για τον ψυχικό κόσμο του εξαφανισθέντος και τις αιτίες της εξαφανίσεως.

Αν ο εξαφανισθείς κρατούσε αποκόμματα εφημερίδων, αυτό ίσως οδηγήσει σε κάποια έμμονη ιδέα που να σχετίζεται με την εξαφάνιση. Πχ ίσως να ήταν συλλέκτης σπανίων αντικειμένων.

Αν ο εξαφανισθείς κατείχε κλειδιά και τί είδους κλειδιά, ίσως τα κλειδιά ανοίγουν κάποια θυρίδα ή κάποιο κουτί που διαφωτίσουν την εξαφάνιση.  

Ο αριθμός ταυτότητος του εξαφανισθέντος, θα βοηθήσει στον εντοπισμό.

Αν έλαβαν κάποιο απειλητικό τηλεφώνημα οι συγγενείς, ίσως σχετίζεται με εγκληματική ενέργεια εις βάρος του εξαφανισθέντος.  

Αν ο εξαφανισθείς είχε τραπεζική ή ταχυδρομική θυρίδα, ίσως το περιεχόμενο της θυρίδος να διαφωτίσει την εξαφάνιση.

Αν ο εξαφανισθείς είχε τατουάζ, ίσως να σημαίνει κάποια ιδέα, κάποιο σύμβολο, κάποιο όραμα, κάποιο στόχο που να σχετίζεται με την εξαφάνιση.

Αν ο εξαφανισθείς είχε κάποια ουλή στο σώμα του, αυτό θα βοηθήσει στην αναγνώριση σε περίπτωση θανάτου.

Αν ο εξαφανισθείς είχε κάποιο σπίλο στο σώμα του, θα βοηθήσει στην αναγνώριση σε περίπτωση θανάτου.  

Αν ο εξαφανισθείς είχε χρυσά ή ψεύτικα δόντια, θα βοηθήσει στην αναγνώριση σε περίπτωση θανάτου.

Αν ο εξαφανισθείς είχε δικαστικές υποθέσεις σε εκκρεμότητα ή περατωθείσες, το άνοιγμα των δικαστικών φακέλων ίσως διαφωτίσει τις αιτίες της εξαφανίσεώς του.

Όσα περισσότερα στοιχεία συλλεχθούν τόσο πιό εύκολος ο εντοπισμός του ατόμου. Οι πιό δύσκολες περιπτώσεις αγνοουμένων είναι όσες σχετίζονται με ναυάγια, με αιχμαλωσία και απαγωγή.

Όλοι οι Έλληνες οφείλουν να συνδράμουν στην ανεύρεση αγνοουμένων αδελφών μας, σε όποιο σημείο του κόσμου και αν βρίσκωνται. Μόνον έτσι αποδεικνύουμε την αλληλεγγύη μεταξύ μας, και την αγάπη μας προς τους Αθανάτους Θεούς.

Αλλά προσοχή: Το εξαφανισθέν άτομο μπορεί να μην θέλει να βρεθεί. Μπορεί να το καταδιώκει η αστυνομία. Μπορεί να έχει μαλώσει με την οικογένειά του και να μην θέλει να επιστρέψει στην οικογενειακή εστία. Μπορεί να ήθελε μόνο του να εξαφανισθεί, οπότε δεν επιτρέπεται να δώσουμε πληροφορίες στην αστυνομία ή στην οικογένειά του αν εντοπίσουμε ένα τέτοιο αγνοούμενο άτομο. Εξαίρεση αποτελούν οι ανήλικοι, οι βαριά άρρωστοι και οι πνευματικώς καθυστερημένοι.

Για να ξεκινήσει η διαδικασία εντοπισμού από τους εθελοντές, θα πρέπει να υπάρχει ενυπόγραφη δήλωση των συγγενών προς την Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα, και μία δήλωση στις κατά τόπους αστυνομικές αρχές.

Ποτέ δεν πρέπει να λησμονούμε τον Ιερό Κανόνα της Ελληνικής Θρησκείας: Όποιος βοηθά έναν Έλληνα, είναι σαν να βοηθά όλο τον Κόσμο.

 

Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα

 

2α Μεσούντος μηνός Πυανεψιώνος, έτους 2782 μετά πρώτην Ολυμπιάδα

 

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα